Adoptarea Legii educaţiei ar putea fi amânată

Guvernul ia în calcul să amâne adoptarea Legii educaţiei cu o săptămână, până după Sărbătorile de Paşte, interval în care să analizeze propunerile primite pentru modificarea actului şi să decidă care dintre acestea pot fi incluse în documentul final, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse ministeriale.

23 afișări
Imaginea articolului Adoptarea Legii educaţiei ar putea fi amânată

Adoptarea Legii educaţiei ar putea fi amânată (Imagine: Mediafax Foto)

"Propunerile primite pentru modificarea proiectului de lege vor fi adunate şi analizate, înainte ca actul normativ să fie introdus în şedinţa de guvern spre aprobare. Nu cred că vom avea posibilitatea să analizăm toate propunerile până la următoarea şedinţă de guvern şi, în acest caz, momentul adoptării de către Executiv va fi amânat cu încă o săptămână, până după Paşte", au arătat sursele citate.

După şedinţa din 17 martie, premierul Emil Boc a anunţat că proiectul de lege privind educaţia naţională a fost discutat şi avizat de Guvern, într-o primă lectură, urmând să fie prezentat în dezbatere publică pentru o perioadă de două săptămâni, la finalul căreia va fi dezbătut din nou în Guvern în vederea aprobării finale.

Termenul stabilit pentru avizul Guvernului expiră în această săptămână.

Executivul ar urma să se reunească în şedinţă miercuri seara, după vizita pe care premierul Boc o va efectua la Chişinău.

Luni, la Palatul Parlamentului, a fost organizată o dezbatere pe tema legii învăţământului, la care au fost prezenţi atât preşedintele Train Băsescu, cât şi premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici