Adrian, antreprenor român, e ignorat de DSP şi e ţinut, ilegal, în carantină

  • Adrian s-a întors din Franţa şi are dreptul să fie liber în a 10-a zi
  • DSP nu răspunde la telefon şi la mail-uri
  • Adrian nu poate să iasă din casă să îşi facă testul, fără derogare DSP
  • În 4 zile suplimentare de carantină pierde contracte cu colaboratorii
  • Personalul DSP este insuficient pentru a rezolva problemele zilnice
3662 afișări
Imaginea articolului Adrian, antreprenor român, e ignorat de DSP şi e ţinut, ilegal, în carantină

Adrian, antreprenor român, e ignorat de DSP şi e ţinut, ilegal, în carantină

Adrian Bucur, antreprenor român cu afaceri în Paris, e neglijat de autorităţile din România şi e ţinut, în izolare.

A intrat în carantină, în casa lui din comuna Mihai Viteazu, judeţul Cluj, imediat ce s-a întors din Franţa. Conform Guvernului, are dreptul să fie liber de astăzi, din a 10-a zi, cu un test negativ.

Problema este că DSP ul nu i-a răspuns la niciun mesaj ca să poată ieşi pentru testare. Nici Ministerul Sănătăţii nu l-a putut lămuri cum trebuie să procedeze ca să nu rişte un dosar penal în cazul în care pleacă să îşi facă testul Covid.

„Toate demersurile mele vizavi de DSP, ISU au rămas fără niciun răspuns de patru zile. Este strigător la cer ce se întâmplă. Cu DSP ul dacă nu au răspuns la telefon am trimis pe cineva din cadrul familiei- să culeagă infromaţii depsre situaţia cu hotărârea de guvern a ieşit o doamnă de la serviciul juridic, foarte arogantă şi a spus: să stea acolo 14 zile, ce îl interesează să iasă... Noi respectăm legea, dar ei nu respectă legea. DSP ul are obligaţia de a respecta legile exact ca noi.

Am sunat la Ministerul  Sănătăţii care nu ştiau să îmi dea un răspuns la întrebarea mea. Cum mă deplasez? Ce condiţii? trebuie să chem salvarea, cu acordul cui? Totul este incoerent!”, spune clujeanul.

Adrian este plecat în Franţa de 24 de ani şi acolo are o firma de construcţii industriale. De 4 ani şi-a deschis o afacere cu flori. Patru zile lipsă de la muncă înseamnă contracte pierdute.

„Pe lângă pierderile financiare, pentru că prezenta pea este indispensabilă la sere, mai ales că acum se fac contractele pentru vânzări, e şi un al doilea aspect, starea psihologică, care nu este prea bună. Un om sănătos, plin de energie care îşi doreşte să muncească este obligat să stea la televizor 24 din 24. Vă rog  să luaţi atitudine şi să schimbaţi atitudinea vizavi de cetăţenii României”, este mesajul lui Adrian. 

Prefectul Clujului explică situaţia: personalul DSP, aproximativ 60 de angajaţi, nu poate face faţă solicitărilor zilnice. Şi ia în calcul să implice şi medicii şcolari în astfel de cazuri.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici