Adrian Curaj: Şcoala trebuie adusă la nivel de calitate adevărat, să garanteze siguranţa elevilor

Noul ministru al Educaţiei, Adrian Curaj, a declarat miercuri, la preluarea mandatului, că şcoala trebuie adusă la un nivel de calitate adevărat, de garanţie a siguranţei elevilor, apreciind că investiţia în cercetare, educaţie şi antreprenoriat este şansa pentru transformarea României.

546 afișări
Imaginea articolului Adrian Curaj: Şcoala trebuie adusă la nivel de calitate adevărat, să garanteze siguranţa elevilor

Adrian Curaj: Şcoala trebuie adusă la nivel de calitate adevărat, să garanteze siguranţa elevilor (Imagine: Victor Ciupuliga/Mediafax Foto)

Adrian Curaj a preluat Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice de la fostul titular al portofoliului, Sorin Cîmpeanu, care a fost şi prim-ministru interimar.

Sorin Cîmpeanu a declarat, la ceremonia de la Ministerul Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, că are încredere în noul ministru că va duce mai departe proiectele pe care le-a început în mandatul său de 11 luni.

"Îmi exprim deplina convingere în continuitatea proiectelor. De asemenea, am constatat că există disponibilitate de consultare a tuturor actorilor implicaţi în activitatea sistemului şi a societăţii civile. L-am asigurat pe ministrul Curaj de disponibilitatea mea de cooperare, în calitatea de preşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor din România şi nu numai. De la mine, lucrurile se văd optimist şi vă doresc succes", a spus Sorin Cîmpeanu.

Noul ministru al Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice l-a felicitat pe Sorin Cîmpeanu pentru ceea ce a realizat la minister şi a vorbit despre reformele pe care le consideră necesare în sistemul educaţional. Adrian Curaj a spus că va acorda o atenţie deosebită şcolii profesionale, dar şi că îşi doreşte să crească, într-un viitor apropiat, calitatea învăţământului românesc.

"Continuitatea este extrem de importantă. Sunt proiecte care trebuie să meargă, sunt corecţii care trebuie făcute. Investiţia în cercetare, în educaţie, în inovare, în antreprenoriat sunt şanse pentru transformarea României. Am şi câteva proiecte. Vreau să punctez nişte lucruri şi vreau să vă asigur că ele se vor întâmpla în zona reformei curriculare, asociată fundamental cu pregătirea cadrelor didactice, iar cel mai rapid mecanism este cel al masterului didactic", a mai spus Adrian Curaj.

Ministrul Educaţiei a făcut referire şi la "un subiect sensibil", arătând că vrea să aducă şcolile la un nivel de calitate adevărat, care să dea încredere. "În plus, şcoala trebuie să garanteze siguranţa copiilor noştri", a adăugat ministrul.

Adrian Curaj a depus, marţi, jurământul de învestitură în funcţie, în cadrul ceremoniei care a avut loc la Palatul Cotroceni, după ce a primit aviz favorabil, în unanimitate, din partea comisiei de specialitate care l-a audiat luni în Parlament.

Noul ministru al Educaţiei are 57 de ani, a absolvit Universitatea Politehnică din Bucureşti - Facultatea Electronică şi Comunicaţii, în 1983, iar în 2003 a obţinut un master în Administrarea Afacerilor, la Institutul pentru Mediul de Afaceri şi Administraţie Publică din Bucureşti (ASEBUSS), în parteneriat cu University of Washington din Seattle. De asemenea, în 2007 a obţinut un certificat postuniversitar la Colegiul Naţional de Apărare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici