Adrian Marinescu: Istoria ne-a arătat că nu o sa reuşim să ajungem la imunizarea colectivă fără vaccin

  • Adrian Marinescu: Nu putem ajunge la imunizare colectivă fără vaccin
  • În istorie, acest lucru s-a întâmplat foarte rar
  • Importantă este perioada de efect după vaccinare, spune medicul infecţionist
738 afișări
Imaginea articolului Adrian Marinescu: Istoria ne-a arătat că nu o sa reuşim să ajungem la imunizarea colectivă fără vaccin

Adrian Marinescu: Istoria ne-a arătat că nu o sa reuşim să ajungem la imunizarea colectivă fără vaccin

Invitat la emisiunea lui Vlad Craioveanu, medicul Adrian Marinescu a amintit faptul că nu putem ajunge la imunizarea colectivă fără un vaccin. Nu se gândeşte că ar putea exista efecte adverse notabile în cazul vaccinului anti-coronavirus. Însă, îşi face griji pentru perioada de timp în care va avea efect.

„E foarte greu să te gândeşti că, într-un anumit loc, poţi să ajungi la 70/80%. În istorie dacă ne uităm, foarte rar s-a întâmplat ca, fără vaccin, să ajungi la o imunizare atât de imprimantă încât să se închidă pandemia”, explică Marinescu.

„Mai degrabă, mi-aş face griji cu perioada de timp cât voi avea efect prin vaccinare. Asta m-ar interesa. Trebuie repetat după un interval de timp, cum se va întâmpla în plan concret, va fi exact ca la vaccinarea antigripală, nu va fi? Lucrurile acestea trebuie să le avem ca răspuns înainte de a avea vaccinul, adică curând”, spune medicul infecţionist.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici