Adrian Năstase va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova

Adrian Năstase va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, întrucât acesta este locul de detenţie în care sunt aduşi condamnaţii de pe raza municipiului Bucureşti, a declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP), Georgiana Gherman.

3872 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova

Adrian Năstase va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova (Imagine: Claudiu Irimie/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al ANP a precizat că, până în prezent, unitatea de detenţie nu a primit nicio hârtie oficială de la instanţă privind decizia de condamnare a lui Adrian Năstase şi a celorlalţi inculpaţi din dosarul "Trofeul calităţii".

Surse judiciare au declarat, miercuri seară, pentru MEDIAFAX, că Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a trimis la Tribunalul Bucureşti, în jurul orei 20.00, mandatele de executare a pedepselor dispuse în dosarul "Trofeul calităţii".

Tribunalul Bucureşti, instanţa de executare, va trimite mandatele la Poliţia Capitalei, iar poliţiştii de la Serviciul Urmăriri le vor pune în executare, dacă Adrian Năstase şi ceilalţi inculpaţi condamnaţi în dosarul "Trofeul calităţii" nu se vor prezenta în unitatea de detenţie.

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv, miercuri, de ICCJ, la doi ani de închisoare cu executare în dosarul "Trofeul calităţii", în care este acuzat în legătură cu strângerea de fonduri pentru campania electorală din 2004, când a candidat pentru Preşedinţie din partea PSD.

Irina Paula Jianu, fost inspector general de stat al Inspectoratului de Stat în Construcţii, a fost condamnată la şase de închisoare cu executare şi cinci ani de interzicere a unor drepturi după ispăşirea pedepsei. În cazul acesteia, Completul de cinci judecători a înlăturat sporul de un an de închisoare dispus în prima decizie.

Diana Gasparovici, fost inspector general de stat adjunct la ISC, a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, fiindu-i astfel redusă pedeapsa iniţială cu un an.

Mihail Cristian Vasile, director general al SC Eurografica SRL, a fost condamnat la şase ani de închisoare cu executare, Marina Ioana Popovici a primit o pedeapsă de cinci ani de închisoare cu executare, iar soţul acesteia, Bogdan Popovici, va executa şase ani de închisoare.

Completul de cinci judecători a menţinut celelalte dispoziţii dispuse de instanţa de fond care a judecat dosarul "Trofeul calităţii".

Decizia în dosarul "Trofeul calităţii" este definitivă şi urmează să fie pusă în executare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici