Adrian Năstase vrea sa-şi lanseze "Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos", la ICCJ

Fostul premier Adrian Năstase a solicitat preşedintelui Înaltei Curţi aprobarea pentru a-şi lansa cartea "Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos", în sediul instanţei supreme, având în vedere timpul petrecut la ICCJ, unde este judecat în trei procese.

88 afișări
Imaginea articolului Adrian Năstase vrea sa-şi lanseze "Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos", la ICCJ

Adrian Năstase vrea sa-şi lanseze "Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos", la ICCJ (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al instanţei supreme, judecătorul Georgeta Barbălată, a confirmat, vineri, pentru MEDIAFAX, existenţa unei cereri, înregistrată la cabinetul preşedintei instanţei supreme, judecătoarea Livia Stanciu, făcută de fostul premier Adrian Năstase, prin care solicită permisiunea de a-şi lansa viitoarea sa carte "Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos", în sediul instanţei.

Prezent la instanţa supremă, pentru procesul "Trofeul Calităţii", deputatul PSD Adrian Năstase a declarat, vineri, la ieşirea din sala de judecată, că urmează să lanseze o nouă carte, "Codul Zambaccian 3: Toate pânzele jos".

Despre lansarea volumului, fostul premier a arătat că şi-ar dori foarte mult ca lansarea să se facă în sediul instanţei supreme, după ce a observat că în incinta instituţiei există chiar şi un punct de vânzare de carte, în special manuscrise cu caracter juridic.

"Eu vreau să lansez cartea aici, la instanţa supremă, pentru că vad că există chiar şi un punct de vânzare de carte, şi chiar săptămâna aceasta am transmis o cerere conducerii instituţiei, în acest sens", a precizat Năstase.

Adrian Năstase a mai spus "cel mai probabil concluziile acestui proces vor fi acelea că ar trebui reluat acest concurs Trofeul Calităţii".

Fostul premier a precizat că primii aproximativ 30 de martori care au dat declaraţie în dosar până la acest moment, toţi directori, directori adjuncţi sau inspectori şefi ai Inspectoratelor Judeţene în Construcţii, au arătat acelaşi lucru, respectiv că acel concurs din 2004 a fost plănuit încă din anul 2003 de către unitatea centrală coordonatoare, Inspectoratul de Stat în Construcţii, că acea competiţie a fost una benefică şi că "cel mai important, trebuia continuată tradiţia acestui concurs".

Năstase a vorbit şi despre procurorii DNA, spunând că "probabil vor să testeze anduranţa judecătorilor cu acest proces, prin prisma numărului foarte mare de martori pe care i-a propus pentru audiere prin rechizitoriu (aproape nouă sute de martori - n.r)" şi că, până la acest moment, nu au existat declaraţii împotriva sa.

Primii martori audiaţi, în 18 februarie, de către instanţa supremă, în procesul lui Adrian Năstase privind modul în care s-a derulat simpozionul "Trofeul Calităţii", au declarat că acţiunea a fost una bună, care trebuia repetată şi că nu au perceput-o ca pe o metodă de a scoate bani pentru campania electorală din 2004.

Martorii audiaţi au arătat atunci că respectivul concurs a avut loc atât pe plan local, cât şi central. Despre simpozion, toţi martorii audiaţi au spus că a reprezentat "o cale viabilă" de a strânge la un loc dezvoltatorii şi producătorii de proiecte şi de materiale de construcţie, ocazie cu care s-au putut face numeroare comparaţii şi confruntări în domeniu.

Fiecare dintre martori a fost întrebat pe rând dacă îl cunoştea la acea vreme personal pe Adrian Năstase. Toţi au răspuns negativ, spunând că l-au văzut pe Năstase pentru prima dată în sala de judecată.

Mulţi dintre martorii audiaţi de instanţă au declarat că nu înţeleg de ce tradiţia unui astfel de concurs nu a fost continuată după anul 2004, deşi ar fi fost "benefic" pieţei de dezvoltare.

În acest dosar, Adrian Năstase a fost trimis în judecată în ianuarie 2009, fiind acuzat de folosirea influenţei sau a autorităţii funcţiei de preşedinte al unui partid în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici