Video Adrian Sârbu, la DNA pentru a asculta cum a fost interceptat: Dacă sunt făcute nejustificat, voi acţiona legal | VIDEO

Adrian Sârbu s-a prezentat, vineri dimineaţă, la sediul DNA pentru a asculta interceptările făcute de procurori într-un dosar în care a fost chemat în 2013, patronul MEDIAFAX precizând că va acţiona legal dacă va considera că acestea au fost făcute nejustificat.

2329 afișări

“Am venit să audiez, nu să fiu audiat. Mi-am audiat nişte ascultări, făcute într-un dosar din 2013, înregistrări pe care le consider nejustificate. Mi-am rememorat clipe plăcute din relaţiile cu prietenii şi persoanele dragi, am constatat că am o voce prezentabilă”, a declarat Adrian Sârbu, la ieşirea de la sediul central DNA.

Patronul MEDIAFAX a precizat că interceptările au fost făcute într-un dosar, închis între timp, în care a fost chemat în anul 2013 şi care viza Realitatea TV.

“Se pare că eram considerat un fel de cumpărător al postului Realitatea. Dosarul s-a închis aici, s-a dus în altă parte. E pentru prima oară când le ascult, eu nu am ce să le reproşez procurorilor, eu am venit să aud aceste ascultări şi dacă voi considera că sunt făcute nejustificat, voi încerca să iau măsuri în ceea ce mă priveşte şi să-mi apăr drepturile”, a completat Adrian Sârbu.

Printre interceptări se află şi una obţinută cu 13 zile (12 august 2013) înainte de emiterea mandatului de ascultare şi care a fost realizată în baza unui mandat emis pe numele altei persoane.

În dosarul Realitatea TV, în anul 2013, au mai fost audiaţi ca martori şi Adrian Videanu, Remus Truică, Lucian Duţă sau Marian Vanghelie.

În 25 octombrie 2013, DNA a anunţat că deputatul PSD Marius Manolache, cumnata lui Elan Schwartzenberg, Oana Mihaela, omul de afaceri Liviu Luca şi administratorul special al Realitatea Media Florin Bercea, alături de alte societăţi comerciale, au fost puşi sub învinuire în dosarul preluării acţiunilor televiziunii. În acelaşi dosar au fost puse sub învinuire firmele Realitatea Media, Strategies Research Investments - deţinută de Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru - şi Rovigo, fostul administrator judiciar al Realitatea Media, anunţa DNA.

Societatea Realitatea Media, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, se află în insolvenţă din septembrie 2011, iar în urmă cu câteva zile magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis infirmarea planului de reorganizare propus de S.C Realitatea Media şi a trimis cauza la judecătorul sindic în vederea intrării în faliment.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici