Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI, despre faptul că instituţia a atribuit SII Analitycs firmei Siveco: Vom cere SRI o informare

Comisia de control a activităţii SRI va solicita Serviciului o informare cu privire la atribuirea contractului SII Analitycs, în valoare de 31,5 milioane euro, firmei Siveco, a precizat, marţi, preşedintele acestui for, Adrian Ţuţuianu.

983 afișări
Imaginea articolului Adrian Ţuţuianu, preşedintele Comisiei SRI, despre faptul că instituţia a atribuit SII Analitycs firmei Siveco: Vom cere SRI o informare

Adrian Ţuţuianu, despre faptul că SRI a atribuit SII Analitycs firmei Siveco: Vom cere SRI o informare

„Va trebui să verificăm cum s-a derulat procedura de achiziţie publică. O să cerem o informare pe acest subiect şi o să ne lămurim. Nu pot da astăzi un răspuns de ce a atribuit (SRI acest contract, n.r.)”, a spus Ţuţuianu.

El a arătat că va solicita o informare şi va face publice datele relevante referitoare ce tip de procedură s-a desfăşurat, care au fost criteriile de adjudecare şi cui i s-a adjudecat.

Întrebat dacă i se pare ciudat că Siveco a câştigat acest contract, Ţuţuianu a răspuns: „Până nu am date nu pot spune nici că e ciudat, nici că nu e”.

El a mai spus că săptămâna viitoare Comisia SRI va discuta şi pe marginea afirmaţiilor făcute de fostul preşedinte AEP, Ana-Maria Pătru, despre Siveco şi Irina Socol.

„Am văzut ce a declarat doamna Pătru. Afirmaţiile privesc o posibilă colaborare a doamnei Socol cu SRI şi trimitea la faptul că ar fi fost sprijinită în obţinerea anumitor contracte. Vom discuta în comisie şi vom decide”, a spus Ţuţuianu.

Liderul PSD Liviu Dragneaa cerut, marţi, ca afirmaţiile Anei-Maria Pătru privind softurile câştigate de Siveco să fie verificate de Comisia SRI.

Vicepreşedintele AEP în 2009, Ana-Maria Pătru, a transmis, luni, o scrisoare Comisiei de anchetă a scrutinului din 2009 în care precizează că ar fi utilă lămurirea modului în care firma Siveco, controlată de Irina Socol, câştiga licitaţiile pentru softuri.

SRI a atribuit contractul SII Analitycs, în valoare de 31,5 milioane euro, firmelor Siveco România şi Nova Tech Integrated Solutions SRL, au precizat reprezentanţii instituţiei pentru MEDIAFAX.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici