Adriean Videanu şi 23 de funcţionari, obligaţi să plătească 5 milioane PMB

Fostul primar general Adriean Videanu este obligat să plătească, alături de alţi 23 de angajaţi ai Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB,) aproape cinci milioane de lei, bani cheltuiţi ineficient în legăturile cu lucrările la stadionul Lia Manoliu şi borduri.

459 afișări
Imaginea articolului Adriean Videanu şi 23 de funcţionari, obligaţi să plătească 5 milioane PMB

Adriean Videanu şi 23 de funcţionari, obligaţi să plătească 5 milioane PMB (Imagine: Mihai Barbu/Mediafax Foto)

Curtea de Conturi a sesizat în urmă cu un an Tribunalul Bucureşti în legătură cu neregulile constate la PMB privind un contract de cumpărare a unui teren din comuna Mihăileşti, plăţi nejustificate pentru lucrări la drumuri, un prejudiciu adus bugetul asigurărilor sociale şi plata cu întârziere a unei sume la buget.

Tribunalul Bucureşti a admis, în 28 mai, acţiunea Curţii de Conturi şi i-a obligat pe Mihuţu Luminiţa, Sommer Vladimir, Şoşoacă Bogdan, Constantinescu Florentina, Iordache Adrian, Halipa Veronica, Ion Florea, Panaitescu Simona, Văduva Dan, Videanu Adriean, Drăgoi Alexandru Bogdan, Busuioc Camelia şi Mitu Monica la plata către Primăria Municipiului Bucureşti a sumei de 4.478.328,45 lei despăgubiri, actualizate.

De asemenea, instanţa a obligat Primăria Municipiului Bucureşti să vireze sumele recuperate în contul bugetului local ca restituiri din finanţarea anilor precedenţi.

Totodată, îi obligă pe Udrişte Gheorghe, Sommer Vladimir, Constantinescu Florentina, Busuioc Camelia, Ilie Valeriu, Mitu Monica, Falan Viviana, Titu Valentin şi Bădoiu Elena la plata către Primăria Municipiului Bucureşti a sumei de 32.602,562 lei actualizată la data pronunţării sentinţei despăgubirii.

"Obligă Primăria Municipiului Bucureşti să vireze sumele recuperate în contul bugetului local ca restituiri din finanţarea anilor precedenţi. Obligă pârâţii Videanu Adriean, Busuioc Camelia, Herea Daniela şi Boagiu Iuliana la plata către Primăria Municipiului Bucureşti a sumei de 33.286 lei actualizată la data pronunţării sentinţei despăgubirii. Obligă Primăria Municipiului Bucureşti să vireze sumele recuperate la bugetul asigurărilor sociale de stat. Respinge ultimul capăt de cerere ca neîntemeiat", se mai arată în sentinţă.

Soluţia poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel Bucureşti.

În urma controlului efectuat la Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) în perioada 15 februarie - 15 aprilie, Curtea de Conturi a dispus sesizarea Tribunalul Bucureşti pentru stabilirea răspunderii civile delictuale şi pentru obligarea la plată a municipalităţii a sumelor considerate ca fiind prejudiciu adus bugetului municipalităţii.

Adriean Videanu va face recurs

Fostul primar al Capitalei Adriean Videanu nu a fost informat în legătură cu decizia Tribunalului Bucureşti prin care, alături de alţi 23 de angajaţi ai Municipalităţii, este obligat să plătească aproape cinci milioane de lei, dar, atunci când aceasta îi va fi anunţată, va face recurs.

Potrivit unui drept la replică postat pe site-ul Ministerului Economiei, condus în prezent de Videanu, sentinţa nu este irevocabilă, putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare.

"Ministrul Adriean Videanu nu a fost informat în legătură cu aceasta. Ministrul Adriean Videanu va ataca această sentinţă în momentul comunicării", se arată în dreptul la replică.

Primăria Capitalei aşteaptă decizia definitivă

Pe de altă parte, Primăria Capitalei a anunţat că aşteaptă decizia definitivă în acest caz.

"Aşteptăm hotărârea judecătorească definitivă pe care să o punem în aplicare în conformitate cu prevederile legii", au declarat, vineri, reprezentanţii Biroului de Presă al Primăriei Generale, care au precizat că, în absenţa unei decizii definitive, nu se vor pronunţa nici în cazul actualilor angajaţi ai Municipalităţii obligaţi la plata unor sume de bani în acest caz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici