Adunarea Generală a DIICOT. Procurorii cer desfiinţarea Secţiei speciale şi să se poată pensiona anticipat

Procurorii DIICOT au decis, joi, în Adunarea Generală, că sunt de acord cu pensionarea anticipată, care le permite să iasă la pensie după doar 20 de ani de activitate. În ceea ce priveşte activitatea Secţiei speciale, DIICOT este de părere că structura trebuie desfiinţată.

557 afișări
Imaginea articolului Adunarea Generală a DIICOT. Procurorii cer desfiinţarea Secţiei speciale şi să se poată pensiona anticipat

Procurorii DIICOT cer desfiinţarea Secţiei speciale şi să se poată pensiona anticipat

DIICOT anunţă, joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că, la solicitarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, a avut loc Adunarea Generală a procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism în cadrul procesului de consultare asupra oportunităţii amendării unora dintre dispoziţiile în vigoare prevăzute în Legile Justiţiei.

"Şi-au exercitat dreptul la vot un număr de 212 procurori din cei 264, rezultatele fiind următoarele:
1.Referitor la posibilitatea pensionării anticipate a magistraţilor, cu majoritate, s-a opinat în sensul menţinerii acestor dispoziţii.
2.În ceea ce priveşte ciclul temporar de şcolarizare la Institutul Naţional al Magistraturii, cu majoritate, s-a exprimat opinia potrivit căreia este necesară revenirea la o durată a cursurilor de doi ani.
3.În referire la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor Speciale din Justiţie, cu majoritate, s-a exprimat opinia necesităţii abrogării dispoziţiilor legale care reglementează activitatea şi existenţa acestei instituţii. În acest sens, din totalul de 212 voturi, un număr de 166 voturi au fost exprimate în favoarea abrogării, un număr de 34 de voturi, în favoarea amendării normelor în vigoare, iar un număr de 12 voturi în favoarea menţinerii", arată DIICOT.

Reacţia DIICOT vine după ce Cătălin Predoiu a transmis magistraţilor o scrisoare în care a adresat întrebări cu privire la mai multe aspecte din sistemul judiciar precum pensionarea, completurile de 3 judecători, dar şi Secţia de anchetare a magistraţilor. Mai exact, ministrul i-a întrebat pe magistraţii dacă Secţia de investigare a infracţiunilor din justiţie (SIIJ) ar trebui desfiinţată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
diicot,
siij,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici