Aer Lingus anulează aproape toate zborurile spre şi dinspre Dublin din cauza unei defecţiuni IT

Aer Lingus a anulat sâmbătă aproape toate zborurile sale către şi de pe aeroportul din Dublin, deoarece problemele de conexiune la sistemele de rezervare au perturbat procesele de înregistrare şi îmbarcare, a anunţat compania aeriană, citată de Reuters.

312 afișări
Imaginea articolului Aer Lingus anulează aproape toate zborurile spre şi dinspre Dublin din cauza unei defecţiuni IT

Sursa foto: Twitter

Transportatorul irlandez, deţinut de IAG, companie listată la Londra, a declarat că „un incident major cu un furnizor de reţea” a făcut ca acesta să nu poată accesa sistemele sale bazate pe cloud, lăsând sute de pasageri blocaţi în afara principalului aeroport al ţării.

„Acest lucru cauzează perturbări grave ale serviciilor Aer Lingus astăzi (sâmbătă - n.r.)”, a declarat compania într-un comunicat, adăugând că furnizorul nu a putut oferi o estimare a datei la care va fi restabilită conectivitatea.

Compania aeriană a anulat 33 de zboruri între Dublin şi alte destinaţii europene şi britanice. Singurele excepţii în programul său începând cu ora 13:00 GMT (16:00 - ora României) au fost zborurile din Portugalia şi Spania, despre care a precizat că intenţionează să opereze, deşi cu întârzieri.

Zborurile întârziate, programate iniţial să plece din Dublin înainte de ora 16:00 - ora României, au rămas în continuare în pericol de anulare, a adăugat compania, care a sperat să opereze unele dintre ele prin procesare manuală.

Zborurile către şi dinspre celelalte baze irlandeze ale sale din Cork, Shannon şi Belfast au avut, de asemenea, întârzieri şi a existat riscul de anulare în scurt timp.

Aeroportul din Dublin a semnalat anterior problemele IT cu care se confruntă Aer Lingus, spunând că alte companii aeriene nu au fost afectate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici