Aeroportul din Târgu Mureş, închis până pe 13 octombrie. Cursele aeriene vor fi redirecţionate la Cluj

Aeroportul "Transilvania" din Târgu Mureş este închis, de luni şi până în 13 octombrie, pentru reparaţii la pista de aterizare-decolare, iar peste 20 de curse aeriene operate de Tarom şi Wizz Air vor fi redirecţionate la Cluj-Napoca.

1608 afișări
Imaginea articolului Aeroportul din Târgu Mureş, închis până pe 13 octombrie. Cursele aeriene vor fi redirecţionate la Cluj

Aeroportul din Târgu Mureş, închis până pe 13 octombrie. Cursele aeriene vor fi redirecţionate la Cluj (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui anunţ de presă transmis, luni, de reprezentanţii Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, acesta este închis traficului aerian, de luni de la ora 7.00 şi până în 13 octombrie, la ora 10.00, pentru reparaţii la pista de aterizare-decolare.

"Conducerea aeroportului recomandă pasagerilor care şi-au achiziţionat bilete în această perioadă să contacteze reprezentanţii companiilor aeriene de la care au cumpărat biletele pentru a primi toate detaliile necesare. În acelaşi timp, menţionăm că reprezentanţii companiilor aeriene care operează în prezent pe Aeroportul «Transilvania» au fost anunţaţi din timp referitor la perioada de efectuare a acestor revizii tehnice, astfel încât să poate lua toate măsurile care se impun", se menţionează în documentul citat.

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Aeroportului "Transilvania" din Târgu Mureş, Vladimir Vasilescu, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că este vorba despre peste 20 de curse aeriene interne, pe relaţia cu Bucureşti şi operate de Tarom, şi curse internaţionale operate de Wizz Air. Cea din urmă companie operează în mod curent zboruri de la Târgu Mureş către Barcelona, Budapesta, Dortmund, Londra, Madrid, Milano, Paris, Roma, München, Bologna, Frankfurt, Bruxelles şi Pisa.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Tarom, în perioada amintită cele trei curse programate pe relaţia Bucureşti-Târgu Mureş şi retur sunt anulate, iar pasagerii relocaţi pe cursele Bucureşti-Cluj-Bucureşti.

"Astfel, pasagerii curselor Tarom RO725 (21.10 Bucureşti - 22.10 Târgu Mureş) şi RO726 (06.00 Târgu Mureş - 07.00 Bucureşti) din 7/8 octombrie, 8/9 octombrie şi 12/13 octombrie vor fi protejaţi pe cursele Tarom RO649 (21.50 Bucureşti - 22.45 Cluj-Napoca) şi RO650 (06.15 Cluj-Napoca - 07.10 Bucureşti) din 7/8 octombrie, 8/9 octombrie şi 12/13 octombrie", se arată în comunicatul Tarom.

Pe de altă parte, Wizz Air a postat pe site-ul propriu un anunţ potrivit căruia în perioada amintită toate zborurile sale de pe ruta Târgu Mureş "vor opera de la şi către aeroportul din Cluj-Napoca".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici