Afaceri cu imobilele RA-APPS: La adresa la care şefa SGG spune că este doar o asociaţie non-profit se află şi firma soţului

Spaţiul RA-APPS din strada Matei Basarab, despre care şefa SGG Daniela Andreescu susţine că ar găzdui doar o asociaţie non-profit din care face parte şi soţul său, Aurel Teodorescu, este de fapt şi sediul firmei acestuia, Huntfish Delta SRL, care desfăşoară activităţi economice.

924 afișări
Imaginea articolului Afaceri cu imobilele RA-APPS: La adresa la care şefa SGG spune că este doar o asociaţie non-profit se află şi firma soţului

Daniela Andreescu (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Iniţial, la adresa din strada Matei Basarb numărul 71 se afla sediul Clubului de pescuit sportiv Delta Fishing, asociaţie fără scopuri patrimoniale, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor.

În septembrie 2010, soţul Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu, a înfiinţat firma Huntfish Delta SRL, în care este acţionar, alături de Clubul de pescuit sportiv Delta Fishing, deţinând 51% din părţile sociale.

Conform datelor de la Registrul Comerţului, atât clubul, cât şi firma nou-înfiinţată au acelaşi sediu, strada Matei Basarb numărul 71, bloc L111 A, sector 3. Huntfish Delta SRL are ca obiect de activitate "alte activităţi sportive", are un salariat, iar bilanţul pe 2010 indică venituri totale de 3.585 lei, cheltuieli totale de 20.854 lei şi datorii de 181.103 lei.

Deşi la adresa respectivă se află şi o firmă care desfăşoară activităţi economice, în ultimul din seria de comunicate pe care le-a dat pentru a răspunde acuzaţiilor din presă, şefa SGG susţine că spaţiul din strada Matei Basarab "a fost atribuit unei asociaţii non-profit şi cuantumul chiriei pentru acesta nu s-a stabilit de SGG, ci de RA-APPS, în condiţiile legii; asociaţia care ocupă spaţiul plăteşte chirie de aproximativ 4 euro/mp plus TVA şi nu face parte din rândul asociaţiilor care sunt scutite de plata chiriei şi deţin spaţii la RA-APPS, având contract de închiriere cu RA-APPS şi nu cu SGG".

"Chiria stabilită de Regie şi plătită pentru acest spaţiu de cca. 100 mp este de aproximativ 600 de euro lunar, la care se adaugă cheltuielile cu utilităţile", se mai arată în comunicatul SGG.

Fiica Danielei Andreescu, Irina Zisman, este asociat în firma Daniro Events, care a câştigat un contract de 38.000 de lei pentru furnizarea de aranjamente florale la Senat.

În acelaşi comunicat, care face referire şi la fiică, definind-o drept "ruda de gr.1 a secretarului general al Guvernului", se mai arată: "Spaţiul unde are punct de lucru societatea rudei de gr.1 a secretarului general al Guvernului aparţine RA-APPS, a fost atribuit prin licitaţie şi există contract în vigoare pentru care se plăteşte cea mai mare chirie/mp din imobil şi pe total din tot imobilul, respectiv 733,78 euro/lunar pentru o suprafaţă de 44,83 mp, cu menţiunea că există în acelaşi imobil încă spaţii libere., iar pe strada Ion Câmpineanu sunt în total şapte spaţii libere, la parter, stradal, lucru care poate fi observat de orice reporter care trece prin zonă".

Guvernul a aprobat, în şedinţa din 16 noiembrie, o ordonanţă de urgenţă prin care sunt puse în vânzare peste 700 de imobile aflate în administrarea RA-APPS. Pe lista acestor imobile, obţinută de MEDIAFAX, se regăseşte şi sediul firmei fiicei secretarului general al Guvernului, Irina Zisman, sediu care se află pe strada Ion Câmpineanu nr.3A, precum şi o cotă indiviză, de 32,89 de metri pătraţi, situată la parter, la adresa la care se află firma lui Aurel Teodorescu.

La acel moment, Ştirile PRO TV au relatat că unul din spaţiile RA-APPS este închiriat Clubului sportiv Delta Fishing, aparţinând actualului soţ al Danielei Andreescu, Aurel Teodorescu. La acel moment Andreescu a susţinut că doar fiica sa a luat un spaţiu central de la RA-APPS.

Potrivit aceleiaşi surse, Bogdan Teodorescu, fiul vitreg al Danielei Andreescu, a fost în 2009 consilierul ei personal la Secretariatul General al Guvernului, iar acum este director la sucursala care se ocupă chiar de administrarea fondului imobiliar.

Şi fiica lui Andreescu din prima căsătorie, Irina Zisman, a fost angajat candva la AVAS, tot o instituţie coordonată de mama sa.

Replica Danielei Andreescu a fost aceea că în acest caz nu este vorba despre un conflict de interese, întrucât, "potrivit Codului Familiei, soţul nu este rudă, iar copiii din altă căsătorie ai soţului" nu îi sunt rude, ci "afini".

În ceea ce priveşte faptul că într-un spaţiu RA-APPS închiriat lui Aurel Teodorescă funcţionează un magazin cu articole de pescuit şi vânătoare, Andreescu menţiona, săptămâna trecută: "Este eronat, deoarece este vorba de un spaţiu închiriat unei asociaţii, pe care aţi menţionat-o, şi în care acesta este membru".

Potrivit declaraţiei de avere, Daniela Andreescu are un teren în Mogoşoaia şi încă unul in Bucureşti, dar şi un apartament şi o casă. Are bijuterii în valoare de 50.000 de lei. Împreună cu soţul deţine 3 masini dintre care două marca BMW, un X3 si un X5, dar si o barcă.

Aurel Teodorescu, soţul Danielei Andreescu, deţine o casă şi un teren în Bucureşti, 25.000 de lei în conturi şi a obţinut în 2009 de la firma Daniro Events, la care acţionar este Irina Zisman, un salariu de 27.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici