AFACERILE CONSILIERILOR JUDEŢENI - Harghita: Şeful CJ îşi ajută părinţii într-o afacere de familie - o firmă cu profil veterinar

Şeful Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba (UDMR), obţine dividende de la o firmă a familiei care se ocupă cu activităţi veterinare şi pe care spune că o ajută ori de câte ori poate, mai ales că şi-a dorit, încă de când era copil, să fie medic veterinar, asemenea tatălui său.

513 afișări

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Harghita, Borboly Csaba, a primit, potrivit declaraţiei de avere, de la SC Euroconsult SRL Miercurea Ciuc, firmă din localitatea Ciumani care desfăşoară activităţi veterinare, dividende pentru 2010 în valoare de 34.000 de lei.

Borboly a explicat că firma Euroconsult este o afacere de familie, pe care el o ajută ori de câte ori are posibilitatea, iar tatăl său este medic veterinar.

"De mic copil, am dorit să fiu medic veterinar. Am stat pe lângă tata şi mi-a plăcut ceea ce face. Am vrut să fiu ca el, dar când m-am făcut mare viaţa m-a dus în altă direcţie. Ori de câte ori am ocazia, îi ajut când au nevoie. Societatea are plan de afaceri, ofer consultanţă, ajut familia", a spus Borboly, precizând că îşi sprijină familia cu această firmă încă din 1994, de când era student.

El a adăugat că firma respectivă reprezintă principala sursă de venit a familiei, respectiv a mamei, tatălui şi a surorii lui, şi astfel părinţii au putut să îşi ţină în facultate copiii. Şeful CJ a urmat Facultatea de Politologie la Budapesta, fratele său a studiat la Cluj şi Budapesta, iar sora sa este în ultimul an la ASE în Bucureşti.

Petres Sandor (UDMR), vicepreşedinte CJ Harghita, este acţionar la SC Industrializarea Laptelui Harghita SA din Remetea, la care deţine 3.012 părţi sociale în valoare de 301,2 lei.

Consilierul judeţean Arus Zsolt (PCM) este acţionar la două firme din Gheorgheni, ambele practicând comerţul cu ridicata al calculatoarelor, echipamentelor periferice şi software-lui, SC Server Harghita SRL - unde deţine 50 la sută dintre acţiuni, în valoare de 10.100 de lei, şi UPS Distribution SRL, unde este acţionar cu 10 la sută, ambele firme distinse cu locul I în Top Afaceri 2011.

Consilierul UDMR Palffy Domokos este asociat la trei societăţi, SC Globe Gas Tours SRL (transport călători), unde deţine 2.322 de părţi sociale în valoare de 232.200 de lei, SC Drive Centrer Gas Tours SRL (şcoală de conducere) şi SC Service Gas Tours SRL (întreţinerea şi repararea autovehiculelor), la acestea din urmă deţinând câte 50 la sută dintre acţiuni.

Csillag Petru, consilier judeţean din partea PCM, este deţinătorul a 25 la sută dintre acţiunile unei firme din Ungaria, în valoare de 22.400.000 de forinţi, şi a unui sfert din părţile sociale ale SC Concord Prest SRL din Constanţa, în valoare de 7.500 de lei, consilierul judeţean Hajdu Gabor (UDMR) este asociat cu 15 la sută la o firmă de tranzacţii imobiliare din Miercurea Ciuc şi cu 10 la sută la o societate de consultanţă pentru afaceri şi management.

Consilierul Kovacs Arpad (PCM) este asociat cu 10 la sută la o firmă din Ditrău care se ocupă de comerţul cu ridicata al cerealelor, seminţelor, furajelor şi tutunului neprelucrat, iar Sabina Stoia, consilier judeţean de la PSD, este asociată cu 20 la sută la o societate care desfăşoară intermedieri în comerţul cu produse diverse.

Doi consilieri judeţeni harghiteni sunt acţionari unici la diferite societăţi comerciale - Becze Istvan (UDMR) este deţinătorul acţiunilor de la SC Greenport SRL din Plăieşii de Sus, iar Rafain Zoltan (UDMR) este asociat unic la SC Rafi SRL, care desfăşoară activităţi de comerţ cu amănuntul în magazine nespecializate, cu vânzare predominantă de produse alimentare, băuturi şi tutun.

Alţi consilieri judeţeni sunt administratori de firme, cum este Simon Csaba (PCM) la SC Elekes Forest SRL, de unde a încasat, pentru 2010, suma de 4.183 de lei, iar consilierul Lukacs Vilmos (UDMR) apare în declaraţia de interese ca administrator la Roxmodtech din Cernavodă, judeţul Constanţa, fără să precizeze suma cu care a fost retribuit.

Cei mai mulţi bani, 670.000 de lei, i-a investit în firme consilierul judeţean Gyorgypal Laszlo (UDMR), el deţinând 50 la sută dintre părţile sociale la E-mpire HU BT, în valoare de 480.000 de lei, şi fiind acţionar unic la AJJ Studio KFT, unde a investit 190.000 de lei, ambele societăţi fiind din Ungaria.

(Material realizat de Departamentul Corespondenţi, corespondenti@mediafax.ro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici