Agenţia Naţională a Medicamentului: Nu avem nicio cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal. Dacă ar fi, am aproba-o

Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) nu a primit nicio cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal, însă, dacă ar apărea o solicitare în acest sens, care ar întruni toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare, produsul ar fi aprobat în regim de urgenţă.

473 afișări
Imaginea articolului Agenţia Naţională a Medicamentului: Nu avem nicio cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal. Dacă ar fi, am aproba-o

Agenţia Naţională a Medicamentului: Nu avem nicio cerere de punere pe piaţă a canabisului medicinal. Dacă ar fi, am aproba-o (Imagine: GWPharma)

"Nu am primit nicio cerere în vederea obţinerii autorizării de punere pe piaţă a unor canabisului medical. Dacă am primi un astfel de dosar, care să respecte toate normele de calitate şi de siguranţă cerute de legislaţia în vigoare, produsul ar fi aprobat în regim de urgenţă, adică în trei luni", a declarat, joi, preşedintele ANM, dr. Marius Savu, răspunzând unei întrebări privind acest produs.

O comunitate de părinţi cu copii afectaţi de o formă rară şi incurabilă de epilepsie vrea să determine autorităţile şi medicii să accepte un tratament controversat - canabisul medicinal. Perceput în general doar ca drog, acesta a schimbat deja viaţa câtorva dintre aceşti copii, după ani de terapii clasice eşuate.

Deşi nu foarte numeroase, pentru că gradul de cunoaştere a bolii este redus şi, prin urmare, posibilităţile de diagnosticare timpurie limitate, familiile Dravet au format o comunitate strâns unită, în care îşi împărtăşesc cele mai noi descoperiri legate de epilepsie şi caută împreună soluţii pentru strângerea de fonduri necesare terapiilor şi cercetării.

Unul dintre subiectele despre care se discută aprins în această comunitate în ultimele luni este canabisul medicinal, considerat o minune de către o parte dintre familii. Însă utilizarea plantei ca medicament este încă la început şi la nivel mondial, iar medicii din România nu au experienţă directă cu canabisul medicinal, chiar dacă, potrivit legislaţiei în vigoare, utilizarea sa este permisă în anumite condiţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici