Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a schimbat siglele instituţiei şi structurilor subordonate - FOTO

ANAF a schimbat siglele instituţiei şi ale structurilor subordonate, existând sigle specifice pentru Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, Direcţia Generală a Vămilor, Direcţia Generală de Administrare a Marilor Contribuabili, precum şi pentru Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice.

635 afișări
Imaginea articolului Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a schimbat siglele instituţiei şi structurilor subordonate - FOTO

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală a schimbat siglele instituţiei şi structurilor subordonate

Sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, precum şi siglele structurilor sale subordonate, sunt construite pe baza aceleiaşi arhitecturi grafice, constând dintr-un: logotip ANAF, simbol şi decriptor.

Logotip-ul ANAF are aceeaşi reprezentare grafică, atât în sigla Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală cât şi în siglele structurilor sale fără personalitate juridică sau ale unităţilor teritoriale ale acesteia. Logotip-ul constă din acronimul "ANAF". Decupajul interior al literei A este însoţit de o formă semi-circulară, paralelă cu latura îngustă a triunghiului interior al literei, din această alăturare rezultând un element grafic în forma unui taler de balanţă. Ansamblul este folosit în ambele litere A din cadrul acronimului ANAF.

Pentru fiecare structură se schimbă simbolul prin care este definită competenţa structurii respective. Astfel, pentru întreaga instituţie simbolul este un scut de culoare albastră de forma unui triunghi ascuţit cu laturile rotunjite, cu vârful orientat în jos şi cu o protuberanţă ascuţită pe latura superioară. Interiorul triunghiului este segmentat prin intersecţia în unghi drept a celor două mediane, spaţiile geometrice astfel rezultate fiind colorate în albastru (stânga sus şi dreapta jos), respectiv alb.

Pentru Direcţia Generală Antifraudă Fiscală simbolul constă într-un profil cap de acvilă, orientat spre stânga, de culoare albă, încadrat într-un pătrat de culoare roşie.

În cazul Direcţiei Generale a Vămilor, logotipului îi este asociat simbolul astrologic al comerţului constând într-un baston înaripat cu doi şerpi încolăciţi în jurul lui, în culoare albastră.

Simbolul Direcţiei Generale de Administrare a Marilor Contribuabili este reprezentat printr-o serie de trei trapeze dreptunghice dispuse vertical şi paralel, în culoare albastră, primul trapez din stânga având o înălţime inferioară celorlalte două ale căror dimensiuni sunt identice.

Pentru Direcţiile Generale Regionale ale Finanţelor Publice a fost adoptat ca simbol conturul hărţii României, în culoare albastră, cu evidenţierea de culoare albă a competenţei teritoriale a unităţii respective.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici