Aglomeraţie în graniţe, după relaxarea din 15 iunie. Trafic dublu la intrare în ţară, la graniţa cu Ungaria

  • Traficul s-a dublat la intrarea în ţară, la graniţa cu Ungaria.
  • Au intrat în ţară peste 40.000 persoane şi au ieşit 25.000.
  • Maşinile formează coloane la Nădlac şi acum.
1347 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie în graniţe, după relaxarea din 15 iunie. Trafic dublu la intrare în ţară, la graniţa cu Ungaria

Aglomerare în graniţe, după relaxarea din 15 iunie. Trafic dublu la intrare în ţară, la graniţa cu Ungaria

Luni, prin punctele de frontieră din ţară au făcut formalităţile de control aproximativ 65.200 persoane, cetăţeni români şi străini, cu 28.900 mijloace de transport (dintre care 12.760 automarfare).

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 40.200 persoane cu 15.900 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 25.000 persoane cu 13.000 mijloace de transport. Per ansamblu, traficul în aceste zile înregistrează o creştere de peste 60 % faţa de media lunii mai.

Frontiera cu Ungaria, prin cele 11 puncte de trecere, a fost tranzitată de aproximativ 43.800 de persoane şi 18.300 de mijloace de transport (6.750 automarfare), din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 30.300 de persoane cu 10.600 mijloace de transport.

Comparativ cu media zilnică a traficului din perioada stării de alertă, se constată că numărul persoanelor care s-au prezentat la intrarea în ţară s-a dublat.

Ca de obicei, la această frontieră, cele mai tranzitate au fost PTF Nădlac, PTF Nădlac II şi PTF Borş, prin cele trei puncte de frontieră efectuând formalităţile pentru a intra în ţară, în ultimele 24 de ore, aproximativ 24.600 de persoane, iar 10.300 pentru a ieşi.

Valorile de trafic înregistrate în ultimele 24 de ore sunt în creştere, apropiindu-se de cele înregistrate în perioada sezonului estival, însă formalităţile de frontieră sunt îngreunate şi necesită un timp mai mare de procesare, pentru că, pe lângă controlul specific la intrarea în ţară, persoanele completează o declaraţie pe proprie răspundere, iar reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică efectuează triajul epidemiologic.

Maşinile care aşteaptă să intre sau să iasă din ţară prin Nădlac aşteaptă şi acum o oră, conform aplicaţiei Poliţiei de Frontieră.

Din 15 iunie se poate putea călători în unele ţări, fără să mai fie nevoie de izolare, la întoarcere. Astfel, persoanele asimptomatice care vin în România din Austria, Bulgaria, Cehia, Cipru, Croaţia, Confederaţia Elveţiană, Germania, Grecia, Islanda, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Malta, Norvegia, Slovacia,Slovenia şi Ungaria nu vor mai fi nevoite să stea în carantină sau izolare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
frontieră,
trafic,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici