Aglomeraţie în vămi: Timpi de aşteptare între 20 şi 110 minute la Borş, în urma verificărilor sistematice

Timpii de aşteptare pentru autoturisme şi camioane la punctul de frontieră Borş, judeţul Bihor, au crescut şi sunt cuprinşi, vineri, între 20 şi 110 minute, ca urmare a controalelor sistematice efectuate după intrarea în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen.

685 afișări
Imaginea articolului Aglomeraţie în vămi: Timpi de aşteptare între 20 şi 110 minute la Borş, în urma verificărilor sistematice

Bihor: Timpi de aşteptare între 20 şi 110 minute la Borş, în urma verificărilor sistematice

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Bihor, Beatrice Bondar, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că la punctul de frontieră Borş se lucrează, vineri, la capacitatea maximă permisă de infrastructură, fiind suplimentat personalul care efectuează controlul documentelor.

”Se înregistrează o creştere uşoară a timpilor de aşteptare. La punctul de trecere a frontierei Borş, la intrarea în ţară timpii de aşteptare sunt de 20 de minute la autoturisme şi 40 de minute la ieşire, iar la camioane 30 minute la intrare, respectiv 110 minute la ieşire. Cozi sunt, dar nu foarte mari, se lucrează la capacitatea maximă permisă de infrastructura punctului de frontieră Borş, s-a suplimentat personalul care efectuează controlul documentelor, precum şi echipamentele necesare. În perioada următoare, ca urmare a apropierii sărbătorilor pascale, se prefigurează creşterea timpilor de aşteptare, dar suntem pregătiţi”, a spus Bondar.

Potrivit acesteia, poliţiştii de frontieră recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente, dar şi consultarea aplicaţiei dezvoltată online de Poliţia de Frontieră, disponibilă pe pagina de internet a instituţiei.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Sighetu Marmaţiei, Radu Lungu, a declarat, la rândul său, corespondentului MEDIAFAX, că la punctele de frontieră de pe raza de competenţe nu se înregistrează o creştere semnificativă faţă de o zi normală de lucru.

”La punctul de trecere a frontierei de la Petea avem 30 de minute pentru autoturisme la intrarea şi ieşire în ţară, iar la camioane 30 de minute la intrare şi 90 de minute la ieşire. La Siret la camioane la intrarea în ţară avem 120 de minute iar la ieşire 420 de minute, iar la autoturisme 20 de minute la ieşire şi 60 de minute la intrare”, a spus Lungu.

Ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen (Regulamentul 399/2016), adoptat de către Parlamentul European şi Consiliul Europei, autorităţile de control la frontieră din statele Uniunii Europene, inclusiv Poliţia de Frontieră Română, efectuează, începând de vineri, verificări sistematice la intrarea şi ieşirea de pe teritoriul statelor membre.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici