Agresorul elevului înjunghiat mortal la Craiova a fost reţinut - VIDEO

Tânărul de 19 ani care a înjunghiat mortal în apropierea unui liceu din Craiova un elev de 17 ani a fost reţinut în cursul serii, pe 24 de ore, pentru omor calificat, după ce a fost audiat câteva ore la Parchetul Tribunalului Dolj.

411 afișări
Imaginea articolului Agresorul elevului înjunghiat mortal la Craiova a fost reţinut - VIDEO

Agresorul elevului înjunghiat mortal la Craiova a fost reţinut (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit unor surse judiciare, tânărul de 19 ani a părăsit joi seară sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj într-o dubiţă a Poliţiei, după ce procurorii care l-au audiat au emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pentru omor calificat, urmând ca în cursul dimineţii de vineri să-l prezinte judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

Procurorii doljeni au întocmit dosar de cercetare penală în cazul elevului înjunghiat mortal de un tânăr lângă un liceu din Craiova pentru omor calificat, principalul suspect putând fi acuzat şi de tentativă de omor în cazul celuilalt elev agresat, anchetatorii aşteptând concluziile medico-legale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu, anchetatorii l-au audiat pe principalul suspect în cazul adolescentului înjunghiat mortal în apropierea Liceului "Tudor Arghezi", din Craiova, în acest caz fiind audiaţi şi mai mulţi martori.

În acest caz, Parchetul Tribunalului Dolj a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar presupusul agresor ar putea fi cercetat şi pentru tentativă de omor, în funcţie de concluziile legiştilor în cazul adolescentului rănit, a mai spus sursa citată.

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul de către un tânăr, joi, în jurul orei 12.30, pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ, iar în urma incidentului unul dintre ei a murit, celălalt fiind rănit.

Video Stirileprotv.ro

Elevul ucis avea rezultate foarte bune la învăţătură

Directorul Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova, Lucian Săndoi, afirma că incidentul s-a petrecut pe drumul de la gară la şcoală, şi nu în faţa unităţii de învăţământ, când cei doi elevi de clasa a XI-a veneau la şcoală, alături de mai mulţi colegi, ei fiind atacaţi de un alt grup. Unul dintre tinerii aflaţi în acest grup a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, unul dintre elevi fiind lovit în inimă, a spus Săndoi. Acesta a fost dus de colegii săi până în faţa liceului, unde mai mulţi medici au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Conform sursei citate, elevul ucis avea rezultate foarte bune la învăţătură, iar în urmă cu câteva zile fusese implicat într-un proiect cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Craiova.

Celălalt elev a fost înjunghiat în spate, în prezent fiind internat la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, diagnosticul medicilor fiind "plagă tăiată hemitorace stâng posterior". Adolescentul de 17 ani mai are o rană superficială la antebraţul stâng.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Cristina Gheormăneanu, tânărul a fost adus la unitatea medicală cu o maşină de Poliţie.

Primele cercetări ale anchetatorilor arată că între elevul de clasa a XI-a care a fost ucis cu cuţitul şi fratele atacatorului avusese loc un conflict, în urmă cu câteva zile, iar atunci agresorul ar fi promis că se va răzbuna.

Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, a declarat corespondentului MEDIAFAX că tânărul care l-ar fi înjunghiat mortal pe adolescent are 19 ani şi a fost prins la scurt timp a fost elev al Liceului "Tudor Arghezi", din Craiova, fiind exmatriculat din motive de indisciplină.

Joi, la Craiova, s-a aflat şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care a spus că a constatat că, în ultimele nouă luni, actele de violenţă au crescut cu aproximativ şase la sută în judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici