Agresorul elevului înjunghiat mortal la Craiova a recunoscut şi a regretat fapta

Tânărul de 19 ani învinuit că a înjunghiat mortal, joi, în apropierea unui liceu din Craiova, un elev de 17 ani, a avut o atitudine cooperantă, a recunoscut şi a regretat fapta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, Claudiu Dinculescu, prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj.

164 afișări
Imaginea articolului Agresorul elevului înjunghiat mortal la Craiova a recunoscut şi a regretat fapta

Agresorul elevului înjunghiat mortal la Craiova a recunoscut şi a regretat fapta (Imagine: Tibi Bologh/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, în timpul audierilor, presupusul autor al agresiunii (n. r. - Romel Dan Voicu) a avut o atitudine cooperantă şi a recunoscut şi a regretat fapta, indicând, totodată, locul unde a aruncat apoi arma crimei, un cuţit obişnuit, găsit ulterior de către anchetatori în municipiul Craiova.

"Conflictul a fost unul spontan, autorul s-a speriat şi a fugit imediat de la locul faptei, fiind găsit după câtva timp de către poliţişti tot pe raza municipiului Craiova. Nu avem date că acesta ar fi vrut să fugă din ţară", a afirmat Dinculescu.

Conform prim-procurorului Parchetului Tribunalului Dolj, conflictul iniţial care avusese loc înaintea celui de joi a fost între un coleg al victimei şi fratele învinuitului, cei doi fiind colegi de şcoală.

Claudiu Dinculescu a mai declarat că, în cursul zilei de vineri, va fi făcută autopsia cadavrului adolescentului de 17 ani, în urma căreia se va stabili dacă victimei i-au fost aplicate mai multe lovituri de cuţit, în funcţie de rezultat existând posibilitatea ca tânărul să fie acuzat şi de agresiune cu violenţă. Dinculescu a adăugat că, până la ora actuală, procurorul de caz s-a axat pe cercetarea la faţa locului şi pe strângerea probelor, urmând ca vineri să se stabilească ce leziuni a suferit victima care a decedat.

"Tânărul învinuit nu are antecedente penale. (...) Până acum, în acest caz au fost audiate cel puţin 12 persoane, iar audierile continuă. În cursul zilei de vineri, învinuitul va fi prezentat Tribunalului Dolj cu propunerea de arestare preventivă. Până acum, nu rezultă altă participare penală la infracţiune (n.r. - în afara tânărului acuzat de agresiune)", a mai spus prim-procurorul Parchetului Tribunalului Dolj.

Întrebat dacă se poate vorbi de premeditare în acest caz, Dinculescu a spus că el crede că fratele victimei s-a gândit "la o anumită corecţie".

Tânărul de 19 ani care a înjunghiat mortal în apropierea unui liceu din Craiova, un elev de 17 ani, a fost reţinut, în cursul serii de joi, pe 24 de ore, pentru omor calificat, după ce a fost audiat câteva ore la Parchetul Tribunalului Dolj,

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, procurorul Magda Bădescu, anchetatorii l-au audiat pe principalul suspect în cazul adolescentului înjunghiat mortal în apropierea Liceului "Tudor Arghezi", din Craiova, în acest caz fiind audiaţi şi mai mulţi martori.

În acest caz, Parchetul Tribunalului Dolj a întocmit dosar penal pentru omor calificat, iar presupusul agresor ar putea fi cercetat şi pentru tentativă de omor, în funcţie de concluziile legiştilor în cazul adolescentului rănit, a mai spus sursa citată.

Doi elevi ai Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova au fost atacaţi cu cuţitul de către un tânăr, joi, în jurul orei 12.30, pe o stradă din apropierea unităţii de învăţământ, iar în urma incidentului unul dintre ei a murit, celălalt fiind rănit.

Directorul Liceului "Tudor Arghezi" din Craiova, Lucian Săndoi, afirma că incidentul s-a petrecut pe drumul de la gară la şcoală, şi nu în faţa unităţii de învăţământ, când cei doi elevi de clasa a XI-a veneau la şcoală, alături de mai mulţi colegi, ei fiind atacaţi de un alt grup. Unul dintre tinerii aflaţi în acest grup a scos un cuţit şi a început să lovească la întâmplare, unul dintre elevi fiind lovit în inimă, a spus Săndoi. Acesta a fost dus de colegii săi până în faţa liceului, unde mai mulţi medici au încercat să îl resusciteze, însă fără succes.

Conform sursei citate, elevul ucis avea rezultate foarte bune la învăţătură, iar în urmă cu câteva zile fusese implicat într-un proiect cu Penitenciarul de Maximă Siguranţă de la Craiova.

Celălalt elev a fost înjunghiat în spate, în prezent fiind internat la Secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, diagnosticul medicilor fiind "plagă tăiată hemitorace stâng posterior". Adolescentul de 17 ani mai are o rană superficială la antebraţul stâng.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Craiova, Cristina Gheormăneanu, tânărul a fost adus la unitatea medicală cu o maşină de Poliţie.

Magda Bădescu declara corespondentului MEDIAFAX că tânărul care l-ar fi înjunghiat mortal pe adolescent are 19 ani şi a fost prins la scurt timp a fost elev al Liceului "Tudor Arghezi", din Craiova, fiind exmatriculat din motive de indisciplină.

Joi, la Craiova, s-a aflat şi ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, care a spus că a constatat că, în ultimele nouă luni, actele de violenţă au crescut cu aproximativ şase la sută în judeţul Dolj.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici