Ai alege să îţi înscrii copilul la o şcoală privată? David, tatăl a două fete, îţi spune că există echilibru calitate şi costuri

  • Un an la o şcoală privată te costă între 6.000 şi 12.000 de euro, în funcţie de vârstă
  • Faţă de şcoala tradiţională, copiii pot face ore de teatru, dezvoltare personală şi public speaking
  • Există şi costuri suplimentare pentru uniformă, excursii, hrană şi înscrierea în cluburi
713 afișări
Imaginea articolului Ai alege să îţi înscrii copilul la o şcoală privată? David, tatăl a două fete, îţi spune că există echilibru calitate şi costuri

Ai alege să îţi înscrii copilul la o şcoală privată? David, tatăl a două fete, îţi spune că echilibrul între costuri şi calitate este bun

David este din Marea Britanie şi cunoaşte foarte bine sistemul de învăţământ de acolo. El este tatăl a două fete, una de 13 ani şi cealaltă de 16. Când a venit momentul să îşi înscrie fetele la şcoală în România a ales fără să clipească şcoala privată. De ce? Consideră că este un echilibru bun între calitatea învăţământului şi costuri.

David Howard: Pentru noi, educaţia este extrem de importantă, deci este un fel de sacrificiu, trebuie să uiţi de alte lucruri, de bunuri de lux şi trebuie să crezi că merită să faci asta. Poţi mereu să cauţi informaţii dar ce trebuie să ştii este cum să lucrezi cu ele şi cum să le analizezi. Şi asta este ceea ce căutam noi.

Ruxandra Manea, antreprenor în educaţie: Mai puţini copii într-o clasă pentru profesori face lucrurile mai uşor de gestionat, le dă posibilitatea copiilor să participe în mod activ la clasă. Şcolile private investesc mai mult în formarea profesorilor, în adoptarea unor metode inovatoare de predare.

Mădălina Cioc, reprezentant şcoală privată: Punem accent pe faptul că elevii trebuie să îşi dezvolte aptitudinile de comunicare, creativitatea, gândirea critică şi colaborarea. Ei lucrează atât individual, cât şi în echipă pentru diferite proiecte şi folosesc cele mai avansate unelte tehnologice. Incepând cu vârsta de 10 ani, elevii utilizează manuale electronice. În clasa a 10-a elevii sunt rugaţi să îşi aleagă materiile pe care vor să le studieze, iar în clasele a 12-a si a 13-a urmează programul International Baccalaureate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici