Ai găsit un morman de gunoi în afara oraşului? Încarcă-l pe harta celor de la Let’s Do It, Romania!

Campania "Let's Do It, Romania!" face operaţiunea de cartare mai simplă anul acesta, persoanele care vor să contribuie la realizarea "Hărţii Deşeurilor" putând să "încarce" mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul letsdoitromania.ro, potrivit unui comunicat.

198 afișări
Imaginea articolului Ai găsit un morman de gunoi în afara oraşului? Încarcă-l pe harta celor de la Let’s Do It, Romania!

Ai găsit un morman de gunoi în afara oraşului? Încarcă-l pe harta celor de la Let’s Do It, Romania!

Toţi cei care vor să contribuie la realizarea "Hărţii Deşeurilor" pot încărca mormane de gunoi identificate în afara oraşelor pe site-ul www.letsdoitromania.ro, la secţiunea, "Încarcă un morman nou", în orice moment.

Cartarea se realizează astfel: voluntarii merg pe teren şi identifică mormanele de gunoaie din zonele alese, cu ajutorul GPS-ului. Pentru aceasta, ei vor completa o fişă de morman, cu detalii relevante pentru ziua de curăţenie: ce tipuri de deşeuri se afla în compoziţia mormanului, în ce volum, dacă există elemente de dificultate în acces sau transportul deşeurilor, precum şi descrierea cât mai completă a punctelor de reper şi a modului în care se face accesul. La final, voluntarii introduc datele pentru fiecare morman cartat pe harta online, furnizând toate detaliile din fişa de morman.

În afară de modalitatea clasică de cartare, voluntarii pot utiliza şi aplicaţii pe mobil pentru a carta în timp real. În acest moment, este disponibilă aplicaţia gratuită pentru iOS (folosit pentru IPhone), urmând ca în curând să fie finalizată aplicaţia pentru sistemul Android.

Mormanele identificate vor fi curăţate de voluntari pe 12 mai, Ziua de Curăţenie Naţională în 2012.

Anul acesta, acţiunea de curăţenie naţională va îmbrăca o nouă formă: în fiecare judeţ vor fi alese zonele în care se va face curăţenie, fiecare locuitor al ţării având astfel posibilitatea de a vota zona pe care şi-o doreşte curată. Numărul de zone din fiecare judeţ va fi stabilit în funcţie de zonele propuse, dar şi de resursele locale. Etapa de votare va începe pe 9 aprilie şi se va încheia pe 23 aprilie şi se va desfăşura pe site-ul www.letsdoitromania.ro.

"Let's Do It, Romania!" este cel mai mare proiect de implicare socială din România, care îşi propune curăţarea deşeurilor din arealele naturale într-o singură zi. În 2010 şi 2011, în cele două ediţii organizate până în prezent, peste 500.000 de voluntari au participat în Ziua de Curăţenie Naţională. În 2012, Ziua de Curăţenie Naţională este 12 mai, zi în care România va face curăţenie alături de Bulgaria, Republica Moldova şi Turcia, ca parte din iniţiativa globală "Let's Do It World". Peste 85 de ţări din întreaga lume vor organiza o zi de curăţenie generală, în perioada 24 martie - 25 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici