Ai rămas fără permis şi vrei să-l recuperezi în instanţă? Onorariul pentru avocat poate costa chiria pe o lună

  • Uniunea Barourilor din România a adoptat lista onorariilor minimale pe 2021 pentru avocaţi
  • Plângerea în instanţă faţă de suspendarea permisului de conducere costă 1.100 lei
  • Fiecare avocat îşi stabileşte propriile onorarii, lista UNBR fiind orientativă
  • Avocatul Adrian Cuculis taxează o astfel de plângere cu 500 lei
5887 afișări

Dacă poliţistul ţi-a ridicat permisul şi vrei să încerci să-l recuperezi în instanţă trebuie să ştii că te poate costa peste 1.000 lei. Cam cât te costă chiria pe o lună. Asta este inclusă în lista onorariilor minimale pentru avocaţi, aprobată de Uniunea Naţională a Barourilor din România. Ce-i drept, lista intră în vigoare din 2021, dar tarifele sunt similare cu cele din lista pe 2020. Important este că fiecare avocat îşi stabileşte propriul onorariu, de aceea tarifele UNBR nu sunt impuse, ci orientative. 

  • Recomandarea este ca ora să fie taxată cu 220 lei.
  • Cerere de divorţ fără minori: 1.760 lei
  • Cerere de divorţ cu minori 2.200 lei

„Plângerea împotriva procesului verbal de constatare şi sancţionare a contravenţie, este 1.100 lei.  (...) Onorariul îl mai dozezi şi în funcţie de notorietatea dosarului, de complexitatea lui, de câştigul viitor pe care ar putea să-l aibă clientul. La o plângere contravenţională ar fi 1100 lei onorariul avocatului şi asta presupune fără taxa de timbru, care mai e 20 lei. Chiar dacă nu vor exista nişte sancţiuni propriu zise, se vor fixa nişte direcţii pe viitor. Nu vor mai fi contestaţii luate pe 200 lei. Şi noi ne autoreglăm în piaţă, dar hai să ne autoreglăm într-o zonă în care să nu facem o activitate pe care să o ducem în derizoriu din punct de vedere financiar”, spune Adrian Cuculiş, avocat.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici