Ai voie să tranzitezi fără restricţii Ungaria. Regulile sunt pentru cei care rămân în acest stat

  • Ministrul de Externe Bogdan Aurescu a discutat, sâmbătă, cu omologul său ungar despre restricţiile impuse la intrarea în acest stat
  • Péter Szijjártó a precizat că restricţiile nu se aplică românilor care doar tranzitează Ungaria
  • Românii care au ca destinaţie finală România trebuie să prezinte două teste negative Covid-19 pentru a scăpa de carantină
  • Românii cu simptome specifice Covid-19 nu vor fi lăsaţi să intre în Ungaria
9815 afișări
Imaginea articolului Ai voie să tranzitezi fără restricţii Ungaria. Regulile sunt pentru cei care rămân în acest stat

Sursa FOTO: Profimedia

Ai voie să traversezi fără restricţii Ungaria, este concluzia discuţiei ministrului de Externe Bogdan Aurescu cu omologul său din Budapesta, Péter Szijjártó.

Potrivit unei informări transmise de MAE, restricţiile preconizate nu se referă la românii care tranzitează Ungaria şi nici lucrătorilor transfrontalieri.

„Conform oficialului ungar, tranzitarea teritoriului Ungariei va fi permisă în continuare în aceleaşi condiţii şi se va face prin aceleaşi puncte de trecere ale frontierei şi pe aceleaşi culoare rutiere stabilite. A arătat că regulile preconizat a fi schimbate se referă la intrarea în Ungaria ca destinaţie finală a călătoriei”, transmite MAE.

În prezent, sunt aplicabile următoarele condiţii de tranzit pentru pasageri:

  • durata tranzitului să nu depăşească 24 de ore;
  • persoanele nu prezintă simptome specifice infecţiei cu COVID-19;
  • să prezinte un document din care să rezulte fără echivoc scopul deplasării şi ţara de destinaţie, respectiv să aibă asigurată intrarea pe teritoriul statului vecin Ungariei, aflat pe ruta de tranzit către ţara de destinaţie.

Dacă intenţionezi să ajungi în Ungaria, adică să ai ca destinaţie finală acest stat, ai câteva reguli de respectat:  

  • la intrarea în Ungariaeşti examinat medical; dacă ai simptome specifice Covid-19, nu ţi se va permite accesul
  • Dacă nu ai simptome, eşti obligat să stai 14 zile (fie instituţionalizată – la spital, fie prin izolare la domiciliu – dacă există posibilitatea). Astfel, la frontieră, vei primi un certificat roşu care atestă necesitatea carantinei şi pe care vor trebui să îl afişezi, în mod vizibil din exterior, la intrarea în locuinţă.
  • Scapi de carantina din Ungaria dacă prezinţi la punctul de frontieră două teste moleculare negative pentru infecţia cu SARS-CoV-2 efectuate în ultimele cinci zile,  sau dovada că te-ai vindecat de Covid-19 în ultimele şase luni. Cele două teste trebuie efectuate la o diferenţă de minim 48 de ore unul de celălalt, iar certificatele trebuie să fie emise în limba maghiară sau engleză.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici