Ajutor social în valoare de 500 de lei pentru persoanele cu handicap care au domiciliul în Capitală

Consiliul General al Capitalei analizează, pe 30 august, propunerea de acordare a unui ajutor financiar în valoare de 500 de lei, lunar, persoanelor cu handicap care locuiesc în Bucureşti, suma fiind considerată sprijin pentru integrarea socială.

12746 afișări
Imaginea articolului Ajutor social în valoare de 500 de lei pentru persoanele cu handicap care au domiciliul în Capitală

Ajutor social în valoare de 500 de lei pentru persoanele cu handicap care au domiciliul în Capitală

Direcţia Generală de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti propune CGMB alocarea unui sprijin financiar lunar, în valoare de 500 de lei, pentru persoanele adulte cu handicap.

Condiţia pentru a beneficia de acest ajutor este ca persoana respectivă să aibă domiciliul sau reşedinţa în Capitală, certificatul de încadrare în grad de handicap să fie emis de către una dintre Comisiile de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap de la nivelul sectoarelor Capitalei, iar beneficiarul să aibă plătite toate taxele către bugetul de stat.

Nu vor beneficia de acest ajutor persoanele cu handicap aflate în îngrijirea centrelor rezidenţiale publice, cele care realizează venituri şi se află în îngrijirea unui asistent personal profesionist, sau cele care sunt reţinute sau condamnate definitiv la pedeapsa cu închisoarea, pe perioada reţinerii sau detenţiei.

În Capitală erau înregistraţi la începutul acestui an peste 57.800 de adulţi cu handicap, dintre care aproximativ 600 nu se aflau în îngrijirea unei instituţii publice

Luna trecută, CGMB a decis ca primăria să acorde un ajutor financiar lunar pentru copiii cu handicap care au domiciliul în Bucureşti, în cuantum de 1.000 de lei, lunar.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici