Ajutorul nu ţine cont de limbă sau naţionalitate. Gestul unui jandarm român, care a salvat un şofer bulgar în urma unui accident rutier

  • Un jandarm român a salvat un şofer bulgar care fusese implicat într-un accident rutier. Jandarmul a fost martorul accidentului şi i-a acordat rănitului primele îngrijiri medicale.
  • De asemenea, el a preîntâmpinat producerea unui incendiu în maşina care intrase în gardul unei case.
  • Şoferul bulgar a fost transportat la spital, iar jandarmul român a fost felicitat de superiorii săi.
922 afișări
Imaginea articolului Ajutorul nu ţine cont de limbă sau naţionalitate. Gestul unui jandarm român, care a salvat un şofer bulgar în urma unui accident rutier

FOTO: Facebook Jandarmeria Română

Incidentul a fost relatat pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române. Potrivit relatării, plutonierul adjutant Tache Mirel Dănuţ se afla la volanul maşinii de serviciu când a fost depăşit de un autoturism cu remorcă înmatriculat în Bulgaria.

Din cauza vitezei, maşina a derapat şi s-a destabilizat, intrând în gardul unei case. Jandarmul român a intervenit imediat şi i-a acordat primele îngrijiri medicale bulgarului deşi acesta nu vorbeşte limbile română şi engleză. De asemenea, el a decuplat firele electrice de la bateria maşinii pentru a preîntâmpina un incendiu.

„Mirel a tras pe dreapta maşina de serviciu, a coborât în timp util de la volan, hotărât să îi acorde şoferului primul ajutor, doar că s-a văzut nevoit să folosească o rangă pentru a deschide portiera. Bărbatul care tocmai comisese accidentul arăta cu palmele spre piept, repetând un singur cuvânt: „diabet”. Nu vorbea româna. Nu cunoştea engleza. Dar în mod evident se simţea rău şi avea nevoie de ajutor. Mirel a apelat serviciul de urgenţă, doar că până la sosirea ambulanţei, a simţit miros de ars şi a acţionat numaidecât pentru a decupla firele care ar fi putut lua foc”, scrie pe pagina de Facebook a Jandarmeriei Române.

Şoferul bulgar a fost transportat la spital, iar jandarmul român a fost felicitat de superiorii săi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici