Al doilea oraş din Suceava care limitează deplasările din cauza noului coronavirus

  • Siret este al doilea oraş din judeţul Suceava care limitează deplasările pentru prevenirea infectării localnicilor cu noul coronavirus
  • Primarul oraşului susţine că nu e o măsură de autoizolare ci „o limitare semnificativă a deplasărilor”, transmite corespondentul MEDIAFAX
  • „Noi am încercat să evitam ca oamenii din afara oraşului şi cei din oraş să se ducă, de aiurea, la cumpărături”, a spus primarul
1582 afișări
Imaginea articolului Al doilea oraş din Suceava care limitează deplasările din cauza noului coronavirus

Siret este al doilea oraş din Suceava, după ce Gura Humorului a intrat în autoizolare, care limitează deplasările, ca măsură suplimentară pentru prevenirea infectării localnicilor cu noul coronavirus.

Potrivit unei decizii luate, joi, în şedinţa Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă (CLSU), se interzice deplasarea cetăţenilor în afara oraşului Siret pentru cumpărături. Totodată, cu aceeaşi dată se interzice şi accesul cetăţenilor din afara oraşului, pentru cumpărături, pe raza oraşului Siret.

De asemenea, s-a interzis accesul între localităţi prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Astfel, conform deciziei luate de CLSU, accesul în afara oraşului Siret a cetăţenilor oraşului Siret şi în interiorul oraşului de către cetăţenii altor unităţi administrativ teritoriale se va permite doar pentru transportul de marfă, indiferent de natura acestuia, a materiilor prime şi resurselor necesare desfăşurării activităţilor economice în oraşul Siret, precum şi a aprovizionării populaţiei.

Totodată, se va permite accesul persoanelor care nu locuiesc în oraşul Siret dar care desfăşoară activităţi economice sau în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii naţionale, sanitar, situaţiilor de urgenţă, administraţiei publice locale, asistenţei şi protecţiei sociale, judiciar, serviciilor de utilitate publică, energetic, agriculturii alimentaţiei publice, alimentării cu apă, comunicaţiilor şi transporturilor.

Primarul Adrian Popoiu a declarat, pentru MEDIAFAX, că nu e vorba de o autoizolare a oraşului, ci o limitare semnificativă a deplasărilor.

„Noi am încercat să evitam ca oamenii din afara oraşului şi cei din oraş să se ducă, de aiurea, la cumpărături”, a spus Adrian Popoiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici