Al nouălea român presupus mort în accidentul din Spania este în România, în viaţă

Poliţia spaniolă a încetat, miercuri după-amiază, căutarea celei de-a noua presupuse victime a accidentului produs marţi în Spania, după ce s-a stabilit că persoana căutată - un bărbat de 46 de ani - nu a ajuns în Spania şí este în viaţă, în România, potrivit unor surse din rândul autorităţilor.

393 afișări
Imaginea articolului Al nouălea român presupus mort în accidentul din Spania este în România, în viaţă

Al nouălea român presupus mort în accidentul din Spania este în România, în viaţă (Captură video)

Cercetările privind a noua presupusă victimă au fost făcute pornind de la lista pasagerilor ce urmau să se întoarcă în România, marţi, cu o cursă WizzAir.

Biletele românilor care urmau să revină în ţară cu această cursă erau dus-întors, astfel că anchetatorii au verificat şi lista de îmbarcare, la plecarea din România.

În urma verificărilor şi a informaţiilor comunicate de compania aeriană, s-a stabilit că Ioan Miron Popa apărea pe lista pasagerilor neîmbarcaţi la plecarea spre Spania, acesta fiind găsit, miercuri, la domiciliul său din România.

"A avut bilet spre Spania cu plecarea în 12 iulie, însă nu s-a prezentat la îmbarcare", au precizat sursele citate.

În aceste condiţii, Poliţia spaniolă se concentrează, în prezent, pe identificarea certă a celor opt victime carbonizate în urma accidentului, inclusiv prin recoltarea de probe ADN de la rude, au mai spus sursele citate.

Una dintre victime ar fi o femeie în vârstă de 46 de ani. Soţul femeii a confirmat că aceasta trebuia să se întoarcă marţi din Spania, însă nu a ajuns acasă. În prezent, autorităţile spaniole încearcă identificarea rudelor la care femeia venise în vizită, pentru ca acestea să confirme că ea s-a urcat în microbuzul implicat în accident. Probele ADN în acest caz vor fi recoltate de la rudele apropiate din România.

În cazul unei alte femei - Adriana Damian, 51 de ani, din Timişoara, cumnata fostului ministru al Agriculturii Valeriu Tabără -, fiica acesteia a confirmat că mama ei s-a urcat în microbuz. În plus, femeia apare pe lista de pasageri neîmbarcaţi la zborul Spania-România de marţi. Pentru identificare, s-au recoltat probe ADN de la fiica femeii.

Tot din judeţul Timiş era şi Ovidiu Nicolae Smerecinshi, care, potrivit fratelui său, s-a urcat în microbuz. Pentru identificare, fratelui victimei i-au fost recoltate probe ADN.

În microbuz au decedat şi patru membri ai familiei Bora, între care doi copii de 6 şi 7 ani. Rudele acestora au confirmat că cei patru s-au urcat în microbuz, iar aceştia apar pe lista pasagerilor neîmbarcaţi în cursa Spania-România.

Şoferul vehiculului - Gheorghe Aurel Pop, în vârstă de 24 de ani - se numără, şi el, printre victime. Tatăl acestuia, care a confirmat că fiul său a condus microbuzul, este aşteptat la morgă, în Spania, potrivit aceloraşi surse.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, aflată într-o vizită de lucru în Spania, s-a deplasat în zona în care a avut loc accidentul, unde a vorbit cu rude ale victimelor.

Plumb a declarat pentru MEDIAFAX că repatrierea victimelor va fi făcută în 6 - 8 zile, după ce vor fi finalizate probele ADN. Totodată, ea a precizat că procedura de repatriere va fi asistată de Ambasada României la Madrid. Ministrul a mulţumit autorităţilor spaniole şi Crucii Roşii care a asigurat consilierea psihologică a rudelor victimelor.

Microbuzul în care se aflau opt români s-a ciocnit cu un tir intrat pe contrasens, la kilometrul 543 al autostrăzii A-7, în apropiere de Alicante, marţi seară, după care a luat foc şi a ars complet. Toţi cei opt români - şapte pasageri şi şoferul - au murit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici