Al Qaeda îi îndeamnă pe musulmani să evite Cupa Mondială, dar nu lansează ameninţări

Ramura regională a Al Qaeda i-a îndemnat pe musulmanii din întreaga lume să evite Cupa Mondială de fotbal din Qatar, deşi nu a ameninţat cu atacuri şi nu a promovat violenţa în legătură cu acest eveniment, potrivit unui grup de monitorizare citat de Reuters.

343 afișări
Imaginea articolului Al Qaeda îi îndeamnă pe musulmani să evite Cupa Mondială, dar nu lansează ameninţări

Al Qaeda îi îndeamnă pe musulmani să evite Cupa Mondială, dar nu lansează ameninţări

Ramura din Yemen a grupării a criticat Qatar pentru că "a adus în Peninsula Arabică oameni imorali, homosexuali, semănători de corupţie şi ateism" şi a declarat că evenimentul a servit la distragerea atenţiei de la "ocuparea ţărilor musulmane şi asuprirea lor".

"Îi avertizăm pe fraţii noştri musulmani să nu urmărească sau să participe la acest eveniment", se arată în declaraţie, raportată de grupul SITE Intelligence, înainte ca turneul să se deschidă pentru prima dată într-o ţară predominant musulmană.

Organizatorii Cupei Mondiale, ca răspuns la criticile privind situaţia drepturilor omului din Qatar, inclusiv a drepturilor LGBT, precum şi a restricţiilor sociale, au declarat că toată lumea, indiferent de orientarea sexuală sau de originea sa, este binevenită în timpul evenimentului.

Qatarul, o ţară mică de aproximativ 3 milioane de locuitori, majoritatea muncitori străini, a declarat că a instruit peste 50.000 de persoane pentru a asigura securitatea în timpul Cupei Mondiale.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici