Al şaselea zimbru mort în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ. Pentru patru s-a confirmat boala limbii albastre

Un al şaselea zimbru a murit, joi, în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ, declarată focar de boala limbii albastre, în cazul a patru dintre animalele moarte fiind confirmată această afecţiune, transmite corespondentul MEDIAFAX.

113 afișări
Imaginea articolului Al şaselea zimbru mort în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ. Pentru patru s-a confirmat boala limbii albastre

Al şaselea zimbru mort în Rezervaţia Haţeg-Slivuţ; pentru patru s-a confirmat boala limbii albastre (Imagine: Silviu Matei/ Mediafax Foto)

Şapte zimbri - şase adulţi şi un pui de şase luni - au mai rămas în viaţă după ce Rezervaţia Haţeg-Slivuţ a fost declarată focar de boala limbii albastre, iar şase zimbri au murit în ultima lună.

"Din păcate, astăzi (joi - n.r.) a murit încă un zimbru, unul tânăr, de un an şi trei luni. În total, avem şase decese, în ciuda eforturilor medicilor veterinari. S-au prelevat probe şi urmează să ajungă la Bucureşti pentru analize. Avem deja confirmată boala limbii albastre la patru dintre zimbrii decedaţi. Ceilalţi zimbri sunt sub tratament, iar medicii au decis ca medicaţia să le fie introdusă în hrană pentru că injecţiile îi stresează prea mult", a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Silvice Hunedoara, Horea Golea.

Rezervaţia de la Haţeg rămâne închisă pentru vizitatori, iar cei şapte zimbri rămaşi în viaţă sunt în continuare ţinuţi sub observaţie, pentru a vedea cum evoluează starea lor de sănătate. Medicii veterinari spun că deocamdată aceştia au dat semne de însănătoşire.

Rezervaţia Haţeg-Slivuţ a fost închisă publicului în urmă cu aproximativ o lună, după ce un prim zimbru a murit, atunci existând suspiciuni de boala limbii albastre. Ulterior, acolo a fost confirmat un focar al acestei boli.

Primul caz de boala limbii albastre în România a fost diagnosticat în 22 august, în judeţul Buzău.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici