Alarmă falsă cu bombă la Aeroportul "Avram Iancu” din Cluj

Un apel care anunţa amplasarea unor dispositive explozive la Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” din Cluj a fost primit la 112 vineri seară, însă în urma verificărilor s-a constatat că a fost vorba despre o alarmă falsă, traficul aerian nefiind perturbat.

1248 afișări
Imaginea articolului Alarmă falsă cu bombă la Aeroportul "Avram Iancu” din Cluj

Alarmă falsă cu bombă la Aeroportul "Avram Iancu” din Cluj (Imagine: Sorina Andreica/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de Aeroportul Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, o ameninţare similară a fost primită, în acelaşi timp, şi de Aeroportul Târgu Mureş.

”Urmare a unui telefon anonim primit la 112 Buzău, referitor la posibila amplasare a unor dispozitive explozive la Aeroportul Internaţional «Avram Iancu» Cluj şi la Aeroportul Târgu Mures, a fost convocat Comitetul pentru Situaţii de Criză al aeroportului. În regim operativ s-au mobilizat instituţiile cu atribuţii în asemenea situaţii, conform procedurilor legale. Au intervenit structurile specializate ale SRI, beneficiind de suportul IPJ, precum şi al celorlalte instituţii abilitate. Activitatea aeroportului nu a fost perturbată în urma acestui eveniment. Urmare a verificărilor efectuate de către specialiştii SRI Cluj s-a dovedit că alarma a fost falsă”, se arată în documentul citat.

Directorul Aeroportului Internaţional ”Avram Iancu” Cluj, David Ciceo, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX că apelul a fost primit în jurul orei 18.20.

”Traficul aerian de pe aeroportul clujean nu a fost afectat”, a mai spus Ciceo.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici