Alba: Aproape un sfert dintre candidaţii care au susţinut bacalaureatul au promovat

Aproape un sfert dintre candidaţii din Alba care au susţinut bacalaureatul în cea de-a doua sesiune au promovat, procentul celor care au reuşit să obţină note de trecere fiind de 23,36, mai mare decât în sesiunea de toamnă din 2011 când a fost 17,35.

270 afișări
Imaginea articolului Alba: Aproape un sfert dintre candidaţii care au susţinut bacalaureatul au promovat

Alba: Aproape un sfert dintre candidaţii care au susţinut bacalaureatul au promovat

Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Alba, la sesiunea de toamnă s-au înscris în judeţ 1.562 de candidaţi, iar dintre aceştia s-au prezentat la examen 1.331, în final reuşind să promoveze 311 candidaţi.

La cea de-a doua sesiune a bacalaureatului promovabilitatea este de 23,36 la sută, înainte de contestaţii, fiind mai mare decât în sesiunea de toamnă din 2011, când a fost 17,35 la sută.

De asemenea, în cadrul probelor trei candidaţi, doi de la Grupul Şcolar Forestier Câmpeni şi unul de la Grupul Şcolar Industrial Jidvei, au fost eliminaţi din examen pentru că au încercat să copieze.

Potrivit reprezentanţilor ISJ Alba, cele mai slabe rezultate au fost înregistrate în toamnă la matematică, unde din cele 1.005 lucrări 375 au primit note între 1.00 şi 2.00.

În acest an, din cei aproximativ 3.500 de candidaţi care au susţinut bacalaureatul în judeţul Alba, în prima sesiune, 1.662 au reuşit să promoveze examenul, promovabilitatea fiind de 49,97 la sută. O singură elevă din judeţul Alba, de la Colegiul Naţional "I.M. Clain" din municipiul Blaj, reuşise să obţină media 10.00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici