Alba: Bărbatul care a împuşcat mortal o femeie în timp ce se afla la vânătoare, reţinut

Bărbatul din judeţul Alba, care a împuşcat mortal o femeie în timp ce se afla la vânătoare şi care a declarat apoi că a confundat victima cu o vulpe, a fost reţinut de poliţişti, fiind cercetat pentru ucidere din culpă, uz de armă letală fără drept şi braconaj.

326 afișări
Imaginea articolului Alba: Bărbatul care a împuşcat mortal o femeie în timp ce se afla la vânătoare, reţinut

Alba: Bărbatul care a împuşcat mortal o femeie în timp ce se afla la vânătoare, reţinut (Imagine: Shutterstock)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Alba, Luminiţa Prodan, a declarat, sâmbătă, corespondentului MEDIAFAX că bărbatul care a împuşcat mortal o femeie în timp ce se afla la vânătoare a fost reţinut pentru 24 de ore, în urma audierilor.

Prodan a spus că dosarul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpeni care continuă cercetările în acest caz, poliţişti solicitând procurorilor să propună instanţei arestarea preventivă a bărbatului.

Potrivit sursei citate, bărbatul este cercetat pentru ucidere din culpă, uz de armă letală, fără drept şi braconaj.

O femeie în vârstă de 61 de ani din judeţul Alba a fost împuşcată mortal, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de un bărbat de 28 de ani care le-a spus ulterior poliţiştilor că se afla la vânătoare şi a tras din greşeală asupra victimei după ce a confundat-o cu o vulpe.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, Luminiţa Prodan, declara că bărbatul a fost cel care a sesizat Poliţia în acest caz şi, ulterior, le-a povestit oamenilor legii că, în timp ce se afla în zona "După Munţişor", a confundat-o pe femeie cu o vulpe şi a împuşcat-o.

"Tânărul a povestit că în timp ce intenţiona să vâneze o vulpe a împuşcat din greşeală o femeie din aceeaşi comună. Bărbatul este audiat în prezent de poliţişti şi urmează să fie cercetat de procurorii Parchetului Judecătoriei Câmpeni", mai spunea Prodan.

Potrivit sursei citate, bărbatul este din aceeaşi localitate ca şi femeia, Gârda de Sus, şi lucrează ca paznic de vânătoare, el deţinând legal arma cu care a împuşcat-o mortal pe femeie, însă neavând autorizaţie pentru a vâna în zonă.

Femeia se afla cu soţul său în zona respectivă pentru a păzi un teren agricol de mistreţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici