Albumul Marii Uniri, expus de 1 Decembrie la Muzeul Naţional de Istorie a României

Muzeul Naţional de Istorie a României (MNIR) anunţă că va expune, cu prilejul Zilei Naţionale a României, Albumul Marii Uniri realizat de fotograful Unirii, Samoilă Mârza, exemplarul dedicat lui Vasile Goldiş, artizan al Marii Unirii.

260 afișări
Imaginea articolului Albumul Marii Uniri, expus de 1 Decembrie la Muzeul Naţional de Istorie a României

Sursa foto: Muzeul Naţional de Istorie a României

Potrivit reprezentanţilor muzeului, piesa de patrimoniu expusă de Ziua Naţională a României are o istorie aparte, fiind realizată de Samoilă Mârza special pentru Vasile Goldiş, având pe copertă titlul de „Album”, numele lui Vasile Goldiş şi anul 1918.

„Alături de album este expusă o brasardă tricoloră, păstrată împreună cu acesta, o fâşie de pânză albă, având cusută pe ea steagul tricolor pe care este inscripţionat cu cerneală anul <1918>, brasardă purtată la Adunarea Naţională de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918”, transmit reprezentanţii MNIR.

Expoziţia ai căror curatori sunt Cristina Păiuşan-Nuică, cercetător în cadrul MNIR, şi Cornel Constantin Ilie, director adjunct al MNIR, este disponibilă publicului vizitator până duminică, 4 decembrie 2022.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici