Aleg să NU fiu victimă! Cyberbullying-ul se rezolvă cu zâmbetul pe buze

  • ”N-am ştiut că sunt o marxistă criminală împuţită dar am aflat de la un ”fan” imediat după ce am vorbit despre educaţie sexuală pe instagram”, Angela Carp, influencer
  • Camera Deputaţilor a adoptat o nouă lege care criminalizează violenţa cibernetică însă se aplică doar dacă te hărţuieşte un fost/curent partener
  • ”Când refuzi poziţia de victimă şi alegi să râzi, îl laşi pe hărţuitor fără putere”, Angela Carp
416 afișări
Imaginea articolului  Aleg să NU fiu victimă! Cyberbullying-ul se rezolvă cu zâmbetul pe buze

Cyberbullying. Sursa FOTO: Profimedia

”To be or not to be, victimă?” Când te confrunţi cu cyberbullying-ul, dacă alegi ”not to be”ai toate şansele să nu fii afectat emoţional. 4 din 5 adolescenţi români spun că au fost hărţuiţi online, conform unui studiu BitDefender. Am fost şi eu hărţuită online. Chiar zilele trecute, printr-un email anonim, când am vorbit pe Instagram despre faptul că sunt pro educaţie sexuală în şcoli.

Deşi în 10 iunie, anul curent, Camera Deputaţilor a adoptat o nouă lege care criminalizează violenţa cibernetică, pe mine nu mă ajută. Legea se aplică doar dacă infractorul este un fost/curent partner al victimei.

”Până vom ajunge să avem o lege care să ne protejeze şi pe noi, cei care suntem hărţuiţi în mod anonim, soluţia este la tine. Înainte de raportări şi de orice altceva, poţi să faci un fel de haz de necaz, poţi să râzi, în felul ăsta, iei toată puterea hărţuitorului. Dacă ai un grup de prieteni apropiaţi poţi chiar să share-uieşti cu ei mesajele respective, să te amuzi de chestia asta şi în niciun caz să revii cu un răspuns iritat pentru că îl vei încuraja.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici