Alegătorii îşi pun toate speranţele în vot. Cu ce gânduri s-au îndreptat astăzi spre urne: „Sunt foarte obişnuită să merg la vot”

  • Încă de la primele ore, votanţii şi-au pus încrederea în votul acordat
  • Diana Petroza, studentă: În Luxemburg toată lumea este obligată să voteze
  • Petru, student: Să fie mai multe oportunităţi pentru studenţi
151 afișări
Imaginea articolului Alegătorii îşi pun toate speranţele în vot. Cu ce gânduri s-au îndreptat astăzi spre urne: „Sunt foarte obişnuită să merg la vot”
Această familie din Cluj a profitat de vremea frumoasă şi au ieşit cu toţii de la mic la mare la vot, într-o plimbare.

„Da, da mergem împreună. Da, e important să mergi cu familia şi să şi voteze familia, dar dacă nu e important să mergi cu familia la plimbare. Eu votez, ne plimbăm împreună”, spune un alegător smart.

Să îţi iei copiii cu tine la vot, nu este interzis. „Având în vedere că suntem aici şi că putem, votăm”, mărturiseşte o femeie. Întrebată dacă vine de fiecare dată cu familia la vot, aceasta răspunde că „da, ne organizăm şi aşa venim.”

Diana Petroza are 21 de ani, este din Luxemburg şi studiază medicina la Iaşi de doi ani. Tânăra îţi spune că la ea în ţară toată lumea este obligată să voteze, altfel primesc amendă. Chiar dacă nu este în ţară, trebuie sa voteze prin corespondenţă. „Sunt foarte obişnuită să merg în fiecare an la vot.”

Iubitul ei, Petru Gavrilan, are tot 21 de ani şi studiază împreună cu ea. El îţi spune că e dezamăgit de ce se întâmplă în ţară şi se gândeşte să plece în Luxemburg. Dar până atunci vrea de la noul prima cateva lucruri.

„De la transportul public, la mai multe piste de biciclete pentru că sunt sportiv, mai multe oportunităţi pentru studenţi şi pentru oamenii în vârstă. Şi eu vreau să plec după facultate, după 30 de ani de la căderea comunismului nu s-au schimbat foarte multe, aşa că nici nu prea mai am încredere.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici