Alegeri 2019. Anchetă penală după ce pe lista de susţinători ai unui partid s-ar regăsi persoane decedate

Poliţia din Predeal a deschis un dosar de cercetare în urma unor sesizări în care era semnalat faptul că pe listele de susţinători ai ALDE pentru alegerile europarlamentare ar exista semnături false, inclusiv ale unor persoane decedate.

2563 afișări
Imaginea articolului Alegeri 2019. Anchetă penală după ce pe lista de susţinători ai unui partid s-ar regăsi persoane decedate

Anchetă la Predeal, după ce pe lista de susţinători ALDE s-ar regăsi persoane decedate

Poliţia din Predeal face cercetări într-un dosar penal in rem pentru „fals în înscrisuri sub semnătură privată” în urma unor sesizări potrivit cărora primarul interimar al oraşului a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale ALDE la alegerile pentru Parlamentul European, în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate sau ale unor persoane care declară că nu au semnat.

Anchetatorii au cerut Biroului Electoral Central, printr-o adresă oficială, listele respective.

„Prin ordonanţa din data de 02.05.2019, a organelor de poliţie judiciară din cadrul Poliţiei Staţiunii Predeal, s-a dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la săvârşirea infracţiunii de <fals în înscrisuri sub semnătură privată> (...). În fapt s-a reţinut că primarul interimar al staţiunii Predeal a întocmit şi semnat pentru conformitate mai multe liste de susţinere ale partidului ALDE la alegerile pentru Parlamentul European din 26.05.2019 în care se regăsesc semnături ale unor persoane decedate anterior datei de semnare a listelor, iar numiţii (...) au afirmat că nu au semnat niciodată listele pentru alegerile europarlamentare. În urma cercetărilor în cauză există indicii rezonabile cu privire la săvârşirea infracţiunii pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem şi sunt temeiuri de a se crede că unele înscrisuri aflate în posesia Biroului Electoral Central, pot servi ca mijloc de probă în cauză (...)”, se arată în solicitarea transmisă de Poliţia Predeal către BEC.

Biroul Electoral Central a aprobat solicitarea şi a decis să pună la dispoziţia anchetatorilor 7 liste, care au fost întocmite în data de 15 martie şi conţin, în total, 70 de semnături.

Contactat de corespondentul MEDIAFAX, preşedintele ALDE Braşov, Daniel Zamfir, a declarat că nu ştie ce s-a întâmplat la Predeal, însă, dacă într-adevăr există nereguli, vinovatul trebuie să plătească.

„Nu ştiu ce s-a întâmplat la Predeal, eu am preluat organizaţia, practic, în plină campanie de strângere a semnăturilor. Nu am nicio implicare în cazul acesta. Acum, dacă se va constata că există ceva nereguli acolo, cine le-a făcut trebuie să plătească. După cum ştiţi, aceste liste sunt semnate de cel care le-a întocmit”, a declarat Zamfir.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici