ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Unii alegători pot vota duminică în hoteluri, case particulare, sedii de firme, cinematografe

Peste 18.500 de secţii de votare vor fi deschise pentru alegerile din 25 mai, cele mai multe în şcoli, dar şi în locuri mai puţin obişnuite: sedii de firme, case particulare, un spital de ftiziologie, hoteluri, stadioane, muzee, cinematografe, policlinici, foste sedii CAP sau o cabană de vânătoare.

703 afișări
Imaginea articolului ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Unii alegători pot vota duminică în hoteluri, case particulare, sedii de firme, cinematografe

ALEGERI EUROPARLAMENTARE: Unii alegători pot vota duminică în hoteluri, case particulare, sedii de firme, cinematografe (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Majoritatea secţiilor de votare vor fi amenajate în şcoli, grădiniţe, licee, universităţi, cămine culturale, primării, săli de sport, cămine pentru copii sau persoane vârstnice, biblioteci comunale, săli polivalente, săli de festivităţi.

Printre secţiile de votare din judeţul Alba, se numără însă şi cele amenajate la cinematograful „Dacia”, la Bazinul olimpic şi la stadionul municipal din Alba Iulia. În localitatea Blaj, unii dintre alegători vor merge la urne la Piaţa Agroalimentară, iar în localitatea Ocna Mureş la Clubul Vânătorilor.

De asemnea, vor mai fi amenajate secţii de votare în Gara CFR din Teiuş, la Tabăra de Creaţie şi Odihnă Avram Iancu din Lunca Largă, la o „casă particulară” din Făget şi la Casa parohială din localitatea Inuri.

În judeţul Arad, unii dintre alegătorii din municipiul reşedinţă sunt aşteptaţi la vot la Spitalul Clinic Municipal, la sala polivalentă, la patinoar şi la sediul ANAF.

În restul judeţului, cetăţenii vor merge la urne, printre alte locuri alese de primari, la Centrul de informare turistică din Lipova, la Pichetul de Grăniceri – Direcţia Poliţie Frontieră Oradea, la o remiză PSI din Sânpetru German.

Printre secţiile de votare din judeţul Argeş se numără una la SC Lisa Draxlmaier SA şi una la clubul pensionarilor, ambele amenajate în Piteşti, iar alta va fi deschisă la Serviciul de întreţinere drumuri şi străzi din Câmpulung.

Pentru unii dintre alegătorii din judeţul Bacău au fost stabilite secţii de votare la bazinul de înot din municipiu, la Casa praznicală din Oneşti şi Hotelul Romanitza din Dărmăneşti.

Unii dintre bihoreni vor fi aşteptaţi în ziua scrutinului la creşa „Picioruşele Vesele” şi la Fundaţia de scleroză multiplă în Oradea, la parterul unui bloc din Beiuş, la SC „Bihoreana” din Marghita şi la „fostul magazin Wagner” din Salonta.

În judeţul Bistriţa vor putea fi găsite secţii de votare la sediul Asociaţiei Rotary Club din municipiu, la casa de căsătorii din Beclean, la autogara de călători din Bistriţa Bârgăului, la fostul CAP din localitatea Pintian.

Unii dintre primarii braşoveni au ales ca sedii pentru secţiile de votare parterul Agenţiei Poştale din Predeal, „clubul muncitoresc” din Rupea, Spitalul Orăşenesc din Zărneşti, Căminul cultural al Bisericii Evanghelice dar şi pe cel al Bisericii Ortodoxe, ambele din Sînpetru.

În Bucureşti, vor fi amenajate cabine de vot şi la Direcţia Publică de Evidenţă a Persoanei şi Stare Civilă sector 1.

În judeţul Buzău vor fi deschise secţii de votare la Centrul de recoltare şi conservare a sângelui (Buzău), la cantina de ajutor social din Rîmnicu Sărat, în clădirea fostei secţii de confecţie încălţăminte „Dâmboviţa” din Nehoiu, la „fostul magazin” din localitatea Trestieni şi la „căminul de nunţi” din Smeeni.

Potrivit deciziei edililor din judeţul Călăraţi, secţii de votare vor putea fi întâlnite la „Oborul duminical” din Călăraşi şi într-o „proprietate privată” din localitatea Ogoru.

Unii dintre cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne în judeţul Caraş Severin la Muzeul de Etnografie al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, la „Depozitul final cântar” din Anina, la Protopopiatul Ortodox Român din Băile Herculane, la SC ROMFLEX SA din localitatea Oţelu Roşu, dar şi la „Şantier Liborajdea”.

În judeţul Cluj, vor fi amenajate cabine de vot la Centrul Regional de Excelenţă, la Eparhia Reformată din Ardeal şi la „Garaje Compania de Transport Public” din Cluj-Napoca, la Ocolul Silvic din Dej, la „gospodăria doamnei Paraschiva Irimia din satul Moara de Pădure”, la fostul sediu CAP din Moara Dumbrava.

Pentru alegătorii din judeţul Constanţa, primarii au decis organizarea de secţii de votare inclusiv la Teatrul Fantasio şi Agenţia Fiscală din municipiul reşedinţă, iar în Mangalia la SC Eco GOLD SA, Hotel Mangalia şi la clubul spitalului din localitate.

În judeţ mai sunt amenajate secţii de vot la Hotelul Stadion şi la PF Agiomer Muzechir (în Medgidia), la sediul Poliţiei Locale şi la Hotel Traian (Eforie Nord), la Centrul permanent pentru persoane abuzate (Hârşova), la „Coloana auto – Ecoterm” (Năvodari), la Grupa Fluturaşilor şi la Grupa Răţuştelor de la Grădiniţa din Agigea, precum şi la Spitalul de Ftiziologie din aceeaşi localitate.

În lista secţiilor de votare din Dolj pot fi găsite una la Sucursala Regională CF, una la Punctul Termic din Craiova şi una într-un „loc de alimentaţie publică parter” în Calafat.

În Giurgiu, sunt organizate astfel de secţii la Clubul cadrelor militare în retragere şi la „Punctul termic nr. 63” din municipiu.

Printre secţiile de votare care vor funcţiona în ziua alegerilor în Harghita se numără una care va fi amenajată în „corpul de clădire cu 20 de apartamente” din Odorheiul Secuiesc, alta la Parohia Romano-Catolică, una la Centrul de planificare familială Filiaşi şi alta la „Composesoratul” din Inclăeni.

În judeţul Hunedoara, vor putea fi întâlnite secţii care vor funcţiona la Direcţia Silvică şi Autogara Deva, la Cinematograful „Cultural” şi la SC AUTOCOM AMICII GLC SRL din Lupeni, la Stadionul Central din Vulcan, la Stadionul „Minierul Aninoasa”, la Staţia CFR din Simeria, la Magazinul ABC din Plopeni şi la Căminul cultural şi recreativ Plosca.

Pe lista secţiilor de votare din Ialomiţa se află şi cele amplasate în Muzeul Agriculturii din Slobozia şi la SC. COCOLINO SRL şi PF Prodan din Feteşti, precum şi cea de la Fabrica de ceramică din Urziceni.

Unii dintre alegătorii ieşeni vor fi aşteptaţi la urne la Parcul ştiinţific şi tehnologic din Iaşi sau la Magazinul de mobilă Tofan din localitatea Valea Adîncă.

În judeţul Ilfov sunt organizate secţii de votare în sediile unor firme – SC Smart Business & Accounting consulting SRL şi SC MIKY&JASMIN SRL – dar şi în două proprietăţi private – Mihaela Dana Farr (Otopeni) şi Gheorghe Tutunaru (Buftea).

În Maramureş, apar, printre altele, secţii organizate în Centrul de planificare familială şi la Bazinul Olimpic din Baia Mare, la „unitatea militară” în localitatea Borşa, la Ocolul Silvic din localitatea Băiţa şi într-o „gospodărie individuală” în Moisei.

În judeţul Mureş va fi amenajată o secţie de votare în Gara din Târnăveni.

În judeţul Neamţ vor fi secţii de votare şi la gara şi stadionul din localitatea Rosnov, precum şi la o casă de prăznuire a unei parohii.

Oltenii vor putea vota inclusiv la „Garda de intervenţie nr. 2” din Balş, la Muzeul Piatra Olt şi la Asociaţia de locatari 5 din Deveselu.

În judeţul Prahova, pentru amenajarea secţiilor de votare, vor fi folosite, printre altele, Muzeul de Istorie, Ocolul Silvic, Blocul 24 B- parter şi Gara Ploieşti Triaj, un sediu de firmă de pază din Buşteni, un „imobil proprietate” în Sinaia şi o cabană de vânătoare din localitatea Valea Mautei.

În judeţul Satu Mare vor fi folosite pentru alegeri Stadionul Municipal Gaz Metan şi Muzeul Etnografic din localitatea Galeş.

Printre sediile mai neobişnuite pentru care au optat primarii din judeţul Suceava se află „Atelier zonă CFR” în Suceava, hotelurile „Bradul” şi „Intus” din Vatra Dornei, Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Clubul Fermierilor din Mestecăniş.

Alte locuri mai puţin întâlnite pentru amenajarea unor secţii de votare mai sunt şcoala de şoferi amatori din Alexandria (Teleorman), Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră din Timişoara, Ştrandul termal de la Lovin (Timiş) şi Teatrul Jean Bart din Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici