ALEGERI LOCALE 2016: 20 de persoane rănite, după ce au căzut de pe un podeţ rupt. Primar Plopu: E de pe vremea lui Ceauşescu, a cedat din cauza greutăţii

Primarul comunei prahovene Plopu, unde 20 de persoane au fost rănite, duminică, după ce au căzut de pe un podeţ care s-a rupt, declară că podeţul respectiv este vechi, "de pe vremea lui Ceauşescu", folosit rar, motiv pentru care probabil a cedat din cauza greutăţii.

2272 afișări
Imaginea articolului ALEGERI LOCALE 2016: 20 de persoane rănite, după ce au căzut de pe un podeţ rupt. Primar Plopu: E de pe vremea lui Ceauşescu, a cedat din cauza greutăţii

ALEGERI LOCALE 2016: 20 de persoane rănite, după ce au căzut de pe un podeţ rupt. Primar Plopu: E de pe vremea lui Ceauşescu, a cedat din cauza greutăţii

GALERIE FOTO

UPDATE - Primar Plopu: Podeţul e de pe vremea lui Ceauşescu, a cedat din cauza greutăţii

Primarul comunei Plopu, Adrian Bălănescu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că pe podeţ nu aveau ce să caute 20 de persoane în acelaşi timp.

"Este vorba despre o punte pietonală, construită pe vremea lui Ceauşescu. Era folosită mai des când ploua torenţial şi se umflau apele, în rest este un pod la 200 de metri distanţă, unde se merge şi cu maşina. Dacă nu se urcau pe punte atâţia, ci mergeau câte 2,3 sau5, nu se întâmpla nimic. Puntea face legătura între un drum judeţean şi o stradă din comună. Noi am făcut adrese către Consiliul Judeţean Prahova să o reabilităm, dar au fost alte priorităţi. Acum cred că a cedat din cauza greutăţii", a spus Adrian Bălănescu.

Douăzeci de persoane din staff-ul de campanie al social-democraţilor prahoveni au fost rănite, duminică, după ce au căzut de la circa doi metri de pe un podeţ de peste pârâul Bucovel din comuna prahoveană Plopu care s-a rupt, fără ca victimele să ajungă în apă. Răniţii au vârste cuprinse între 17 şi 77 de ani, printre ei aflându-se o femeie însărcinată, dar şi Laura Moagher, directoarea Parcului "Constantin Stere".

Zece dintre răniţi care au suferit fracturi şi politraumatisme au fost transportaţi la spital, iar ceilalţi zece au primit îngrijiri medicale la faţa locului.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloaie, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că cele 20 de persoane apucaseră să treacă partea de podeţ construită peste ape.

Podeţul s-a rupt, iar cele 20 de persoane au căzut de la circa doi metri, patru Ambulanţe şi altre patru echipaje SMURD deplasându-se la locul accidentului.

Preşedintele PSD Prahova, Bogdan Toader, a declarat corespondentului MEDIAFAX că cele 20 de persoane fac parte din staff-ul de campanie al social-democraţilor prahoveni.

"Erau în campanie în Valea Plopului, au vrut să treacă pe acel podeţ care s-a rupt pur şi simplu cu ei. Printre răniţi se află şi o femeie însărcinată", a declarat Toader.

Specialiştii au declanşat cercetările pentru a stabili cauzele din care s-a rupt podeţul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici