Alegeri parlamentare 2016. Campania "Black Friday" trimite un candidat PRU, suspectat de mită electorală, în faţa procurorilor

BEJ Mureş a sesizat Parchetul şi Autoritatea Electorală în legătură cu săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor, după ce pe site-ul oficial al PRU a apărut anunţul că se dau telefoane mobile persoanelor care vor adera la acest partid, iar candidatul din Mureş a distribuit anunţul.

613 afișări
Imaginea articolului Alegeri parlamentare 2016. Campania "Black Friday" trimite un candidat PRU, suspectat de mită electorală, în faţa procurorilor

Campania "Black Friday" trimite un candidat PRU, suspectat de mită electorală, în faţa procurorilor

  

BEJ Mureş a sesizat Parchetul şi Autoritatea Electorală în legătură cu săvârşirea infracţiunii de corupere aalegătorilor, după ce pe site-ul oficial al PRU a apărut anunţul că se dau telefoane mobile persoanelor care vor adera la acest partid, iar candidatul din Mureş a distribuit anunţul.

Potrivit unui comunicat al BEJ Mureş transmis, sâmbătă, sesizarea împotriva candidatului Partidului Romania Unită, condus de Bogdan Diaconu, a fost depusă de PNL Mureş şi a fost admisă.

”PNL Mureş a înaintat o sesizare la BEJ privind săvârşirea infracţiunii de corupere a alegătorilor. Pe site-ul oficial al PRU a apărut un anunţ conform căruia conceptul de Black Friday va fi introdus în politică de această formaţiune, în sensul că membrii PRU cu posibilităţi financiare vor oferi gratuit smartphonuri marca Samsung, Iphone etc. celor care vor semna adeziunea şi vor deveni membrii acestui partid. Acelaşi anunţ a fost distribuit pe pagina privată de Facebook a candidatului PRU Mureş, Segiu Aştelean. BEJ a admis sesizarea PNL şi a sesizat Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Mureş şi Autoritatea Electorală Mureş pentru posibila săvârşire a infracţiunii de corupere a alegătorilor, respectiv a unor  contravenţii referitoare la finanţarea activităţii unor partide politice şi a campaniei electorale”, se arată în documentul citat.

Decizia BEJ Mureş de sâmbătă poate fi contestată în termen de 48 de ore.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici