ALEGERI PARLAMENTARE 2016. MAI: Numărul sesizărilor din campania electorală este de 2,6 ori mai mic faţă de 2012

Ministerul Afacerilor Interne (MAI) a anunţat că numărul sesizărilor primite în campanie electorală care tocmai s-a încheiat este de 2,6 ori mai mic faţă de campania din anul 2012, fiind date amenzi în valoare de 147.000 lei.

174 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2016. MAI: Numărul sesizărilor din campania electorală este de 2,6 ori mai mic faţă de 2012

MAI: Numărul sesizărilor din campania electorală este de 2,6 ori mai mic faţă de 2012 (Imagine:Diana Iurkiewicz/ Arhiva Mediafax Foto)

"Au fost sesizate 355 de posibile contravenţii şi infracţiuni, iar in urma verificărilor efectuate până la acest moment, 37 de semnalări nu s-au confirmat. Lucrătorii MAI au constatat 247 de contravenţii, aplicând amenzi în valoare de peste 147 de mii de lei. De asemenea, au fost deschise 43 de dosare penale şi se efectuează cercetări faţă de 25 de persoane. În campania pentru alegerile parlamentare precedente, numărul sesizărilor privind posibile fapte penale a fost de 8,2 ori mai mare. Din numărul total de semnalări primite în această lună de campanie electorală, 24 s-au transmis spre soluţionare către Autoritatea Electorală Permanentă, două către Biroul Electoral Central şi una către Biroul Electoral Judeţean. Efectivele MAI au menţinut climatul de ordine publică la peste 450 de manifestări electorale, dintre care 15 au avut loc în ultima zi de campanie", transmite MAI.

Efective ale ministerului asigură transportul buletinelor de vot.

Potrivit legii, preşedintele biroului electoral al secţiei de votare şi ceilalţi membri ai biroului electoral trebuie să fie prezenţi la sediul secţiei, sâmbătă, la ora 18,00, având obligaţia de a verifica materialele necesare votării. Preşedintele biroului electoral dispune măsurile pentru asigurarea ordinii şi corectitudinii operaţiunilor de vot, precum şi îndepărtarea materialelor de propagandă electorală de orice tip din şi de pe clădirea în care se află secţia de votare. De asemenea, dispune fixarea posturilor de pază în jurul localului de vot. Sâmbătă seara, la plecarea din secţia de votare, preşedintele biroului electoral sigilează toate căile de intrare în localul de vot, fiind interzisă părăsirea incintei cu ştampila de control, ştampile cu menţiunea "VOTAT", buletine de vot sau liste electorale.

Pe parcursul nopţii, secţiile de votare rămân în paza efectivelor MAI.

În ziua alegerilor, activitatea biroului electoral al secţiei de votare începe la ora 6,00, preşedintele având obligaţia de a verifica urnele, buletinele de vot şi ştampilele.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici