ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Motivul pentru care două dintre secţiile de votare înregistrează prezenţă sub 1 la sută la vot

Două dintre secţiile de votare din comuna Moşna, judeţul Iaşi, înregistrează prezenţă sub 1 la sută, aici fiind arondaţi cetăţeni din Republica Moldova, care au domiciliul fictiv în localitate, transmite corespondentul MEDIAFAX.

3667 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Motivul pentru care două dintre secţiile de votare înregistrează prezenţă sub 1 la sută la vot

ALEGERI PARLAMENTARE 2016: Două dintre secţiile de votare din comuna Moşna din Iaşi înregistrează prezenţă sub 1 la sută la vot

Localitatea ieşeană Moşna are 11.000 de locuitori, din care nouă mii sunt din Republica Moldova şi au obţinut cetăţenia după ce au cerut domiciliul în Moşna.

În realitate, însă, niciunul dintre aceştia nu locuieşte acolo.

Două secţii de votare au fost deschise special pentru cei de peste Prut, însă niciunul nu s-a prezentat până acum la vot.

Din cei 11.000 de locuitori cu acte în Moşna, doar două mii de persoane trăiesc efectiv acolo. Ceilalţi sunt din Republica Moldova şi au dublă cetăţenie, apărând şi pe listele permanente.

Potrivit primarului Georgel Popa, în fiecare zi câte cinci persoane de peste Prut cer cetăţenia română cu rezidenţă în Moşna, însă imediat după ce se văd cu actele în mână, niciunul nu mai trece pe acolo.

La una dintre cele două secţii de votare din comuna Moşna, respectiv la secţia 539, sunt 1.605 de alegători pe liste, dintre care au votat 29 din Republica Moldova. Aceştia însă au votat la Chişinău, nu aici, potrivit preşedintelui secţiei, Rodica Diaconu.

La cea de-a doua secţie sunt 1.800 de persoane pe listele permanente, însă niciuna nu s-a prezentat duminică la urne la Moşna.

Citeşte aici toate informaţiile despre alegerile parlamentare 2016

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici