Alegeri prezidenţiale: 103 de incidente, sesizate până la ora 11.00

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, comisarul Christian Ciocan, a informat că duminică, până la ora 11.00, au fost sesizate 103 incidente electorale, la nivel naţional, din care două sunt infracţiuni, fiind aplicate, totodată, cinci contravenţii în valoare totală de 11.000 de lei.

20 afișări
Imaginea articolului Alegeri prezidenţiale: 103 de incidente, sesizate până la ora 11.00

Alegeri prezidenţiale: 103 de incidente, sesizate până la ora 11.00 (Imagine: George Calin/Mediafax Foto)

Potrivit sursei citate, 60 dintre incidente s-au înregistrat în mediul urban, iar 43 în cel rural.

În judeţul Călăraşi s-au raportat 17 incidente, în judeţul Olt 12, în Argeş opt, iar în Dâmboviţa şapte.

Totodată, în Bucureşti au fost raportate 18 incidente electorale.

De exemplu, în sectorul 6 Bucureşti a fost reclamat faptul că o femeie introdus două buletine în aceeaşi urnă, un caz similar înregistrându-se şi în altă localitate.

O femeie a sesizat faptul că în sectorul 2 al Capitalei, în zona a patru secţii de votare persoane ofereau bani alegătorilor pentru a vota un anume candidat.

Şi în Călăraşi o persoană a fost reclamată că a oferit bani în schimbul votului pentru unul din candidaţii la preşedinţie, pentru acelaşi motiv un bărbat a fost reclamat în Târgovişte .

În comuna Curcan din Călăraşi au fost raportate transporturi cu microbuze ale unor persoane în alte localităţi, pentru a vota în secţii speciale, la fel şi curse dinspre Frumuşani şi Glina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici