ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Suceava: Sute de membri din secţiile de votare, înlocuiţi. Ei reprezentau simultan PSD şi alte partide

Sute de membri ai birourilor secţiilor de votare din judeţul Suceava sunt înlocuiţi, în prezent, după ce PDL a sesizat că în cele 553 de secţii reprezentanţii PSD sunt aceiaşi cu cei ai PAS, PER sau Prodemo, iar acolo unde nu se va putea face înlocuirea secţiile vor funcţiona cu mai puţini membri.

4298 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014 - Suceava: Sute de membri din secţiile de votare, înlocuiţi. Ei reprezentau simultan PSD şi alte partide

Suceava: Sute de membri din secţiile de votare,înlocuiţi; ei reprezentau simultan PSD şi alte partide (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Reprezentantul PDL în Biroul Electoral Judeţean Suceava, Lucian Harşovschi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că în urma sesizării făcute de PDL, în birourile secţiilor de votare se înlocuiesc persoanele care sunt în acelaşi timp şi reprezentanţi ai PAS, PER sau Prodemo.

"E vorba de cel puţin 553 de membri ai birourilor secţiilor de votare pentru că în fiecare secţie de votare a fost depistată cel puţin o dublură. Sunt secţii în care acelaşi reprezentant al PSD este înscris ca reprezentant al PAS, PER şi Prodemo", a explicat Harşovschi.

El a explicat că situaţia nu este încă deblocată pentru că PAS, PER şi Prodemo nu au atâţia membri pentru a-i include în listele cu reprezentanţi în birourile secţiilor de votare.

Harşovschi a mai spus că preşedinţii secţiilor de votare au fost notificaţi să aştepte până sâmbătă la ora 18.00 nominalizarea altor persoane, iar dacă nu vor primi secţiile vor funcţiona cu un număr mai mic de membri.

"Dacă până la ora 18.00 nu se fac modificările respective secţiile de votare vor funcţiona cu mai puţini membri. Se poate ca o secţie să funcţioneze cu minim cinci membri", a spus Harşovschi.

Secţiile de votare au nouă membri din care un preşedinte şi un locţiitor şi şapte reprezentanţi ai partidelor politice.

Vicepreşedintele PDL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a sesizat vineri BEJ Suceava după ce a constatat că "PSD şi-a pus în secţiile de votare membrii de partid şi din partea celorlalte formaţiuni politice şi pentru că merge pe principiul că nu contează cine votează, ci contează cine numără voturile".

"Am avut informaţii pe parcursul ultimelor zile că PSD pregăteşte o fraudă de proporţii, dar nu mi-am imaginat că vom avea şi dovada scrisă", a spus deputatul PDL.

El a arătat că în procesele-verbale pentru învestirea birourilor electorale ale secţiilor de votare, după tragerea la sorţi, membrii PSD care fac parte din secţia de votare respectivă se regăsesc şi ca reprezentanţi ai PAS, PER şi Prodemo.

Vicepreşedintele PDL a explicat că, de drept, PSD are un membru în biroul secţiei de votare, iar în urma tragerii la sorţi pentru reprezentanţi ai altor partide din partea acestora au fost înscrise aceleaşi persoane care reprezintă şi PSD.

"Avem procesele-verbale de învestire a birourile secţiilor de votare unde membrul propus de PSD apare cu nume, date de identificare şi număr de telefon în acelaşi timp şi reprezentant a două, trei sau patru partide. Situaţia aceasta ne formează convingerea că este o acţiune premeditată de fraudare a alegerilor", a spus Ioan Bălan.

El a menţionat că dacă situaţia se regăsea doar în două sau trei secţii de votare se putea considera că este o scăpare, dar că situaţia se regăseşte în toate cele 553 de secţii de votare din judeţ.

În judeţul Suceava, 581.000 de alegători sunt aşteptaţi să voteze, duminică, la alegerile prezidenţiale, în 553 de secţii de votare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici