ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Unii dintre alegători votează duminică în hoteluri, case, sedii de firme, foste sedii de CAP

Majoritatea celor peste 18.500 de secţii de votare de la prezidenţiale vor fi organizate în şcoli. Unele însă vor funcţiona în sedii de firme, hoteluri, stadioane, muzee, cinematografe, case particulare sau parohiale, foste sedii de CAP. La Deveselu se va vota inclusiv la "Asociaţia de Locatari 5".

357 afișări
Imaginea articolului ALEGERI PREZIDENŢIALE 2014: Unii dintre alegători votează duminică în hoteluri, case, sedii de firme, foste sedii de CAP

ALEGERI PREZIDENŢIALE: Unii dintre alegători votează duminică în hoteluri, case, sedii de firme, foste sedii de CAP (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Cele mai multe dintre secţiile de votare vor fi amenajate, ca de obicei la alegeri, în şcoli, grădiniţe, licee, universităţi, cămine culturale, primării, săli de sport, cămine pentru copii sau persoane vârstnice, biblioteci comunale, săli polivalente, săli de festivităţi.

Primarii au optat însă, în unele cazuri, să înfiinţeze secţii de votare în locuri mai puţin obişnuite. Astfel, printre secţiile de votare din judeţul Alba, se numără şi cele amenajate la Bazinul olimpic, la cinematograful "Dacia" şi la stadionul municipal "Cetate". În localitatea Blaj, din acelaşi judeţ, unii dintre alegători vor merge la urne la Piaţa Agroalimentară. De asemenea, vor mai fi amenajate secţii de votare în Gara CFR din Teiuş, la Tabăra de Creaţie şi Odihnă "Avram Iancu" din localitatea Lunca Largă, la o "casă particulară" din Făget şi la casa parohială din localitatea Inuri.

În judeţul Arad, cetăţenii vor merge la urne, printre alte locuri alese de primari, la Policlinica Municipală din Arad, la Centrul de informare turistică din Lipova, la Pichetul de Grăniceri – Direcţia Poliţie de Frontieră Oradea, dar şi la o remiză PSI din Sânpetru German.

Printre secţiile de votare din judeţul Argeş se numără una la Biblioteca muncipală, alta la Societatea Comercială Lisa Draxlmaier SA şi una la clubul pensionarilor, toate trei amenajate în Piteşti, iar alta va fi deschisă la Serviciul de Întreţinere Drumuri şi Străzi din Câmpulung.

Pentru unii dintre cetăţenii cu drept de vot din judeţul Bacău au fost stabilite secţii de votare la bazinul de înot acoperit din municipiu şi la Sera Borzeşti, din aceeaşi localitate.

Unii dintre bihoreni vor fi aşteptaţi în ziua scrutinului la creşă, la Fundaţia de scleroză multiplă în Oradea, la un "parter bloc" din Beiuş, la Societatea Comercială "Bihoreana" din Marghita şi la "fostul magazin Wagner" din Salonta.

În judeţul Bistriţa-Năsăud vor putea fi găsite secţii de votare la sediul Asociaţiei Rotary Club din municipiul Bistriţa, la Sala de căsătorii şi la Policlinica orăşenească din Beclean.

În judeţul Braşov au fost alese ca secţii de vot, printre altele, agenţia poştală din localitatea Timişu de Sus, Clubul Muncitoresc "Brafor", Gara din localitatea Rupea, Spitalul Orăşenesc din Zărneşti, Căminul cultural al Bisericii Ortodoxe din Sînpetru şi fostul sediu de CAP din localitatea Hălmeag.

În judeţul Buzău vor fi deschise secţii de votare la cantina de ajutor social din Rîmnicu Sărat, în clădirea fostei secţii de confecţionat încălţăminte "Dâmboviţa" din Nehoiu, la "fostul magazin" din localitatea Trestieni şi la "căminul de nunţi" din Smeeni.

Potrivit deciziei edililor din judeţul Călăraşi, secţii de votare vor putea fi întâlnite la "Oborul duminical" din municipiu şi într-o "proprietate privată" din localitatea Ogoru.

Unii dintre cetăţenii cu drept de vot sunt aşteptaţi la urne în judeţul Caraş Severin, la Muzeul de Etnografie al Regimentului de Graniţă din Caransebeş, la "Depozitul final cântar" din Anina, la Protopopiatul Ortodox Român din Băile Herculane, la Societatea Comercială ROMFLEX SA din localitatea Oţelu Roşu, dar şi la centrul de informare turistică din localitatea Liborajdea.

În judeţul Cluj, vor fi amenajate cabine de vot la Centrul Regional de Excelenţă, la Eparhia Reformată din Ardeal şi la "Garaje Compania de Transport Public" din Cluj-Napoca, la Ocolul Silvic din Dej, la "gospodăria doamnei Paraschiva Irimia" din satul Moara de Pădure, la fostul sediu CAP din Moara Dumbrava.

Pentru alegătorii din judeţul Constanţa, primarii au decis organizarea de secţii de votare inclusiv la Teatrul Fantasio şi Agenţia Fiscală din municipiul reşedinţă, iar în Mangalia la SC Eco Gold SA, Hotel Mangalia şi la clubul spitalului din localitate.

În judeţ mai sunt amenajate secţii de vot la Hotelul Stadion şi la persoana fizică Agiomer Muzechir (în Medgidia), la sediul Poliţiei Locale (Eforie Sud) şi la Hotel Traian (Eforie Nord), la Centrul permanent pentru persoane abuzate (Hârşova), la "Coloana auto – Ecoterm" (Năvodari), precum şi la Spitalul de Ftiziologie din localitatea Agigea.

În lista secţiilor de votare din Dolj pot fi găsite una la Sucursala Regională CF, una la Punctul Termic Lăpuş din Craiova şi una într-un "loc de alimentaţie publică parter" în Calafat.

În Giurgiu, sunt organizate astfel de secţii la Galeriile de artă, la Clubul cadrelor militare în retragere şi la "Punctul termic nr. 63" din municipiu.

Printre secţiile de votare care vor funcţiona în ziua alegerilor în Harghita se numără una care va fi amenajată în "corpul de clădire cu 20 de apartamente" din Odorheiu Secuiesc, alta la Parohia Romano-Catolică din Cristuru Secuiesc.

În judeţul Hunedoara, vor putea fi întâlnite secţii care vor funcţiona la Direcţia Silvică Deva şi Autogara Deva, la societatea comercială AUTOCOM AMICII GLC SRL din Lupeni, la Stadionul Central din Vulcan, la Stadionul "Minierul Aninoasa", la Staţia CFR din Simeria, la Magazinul ABC din Plopeni şi la Căminul Cultural şi Recreativ Plosca.

Pe lista secţiilor de votare din Ialomiţa se află şi cele amplasate în Muzeul Agriculturii din Slobozia şi la SC. COCOLINO SRL şi PF Iordan din Feteşti, precum şi cea de la Fabrica de ceramică din Urziceni.

Unii dintre alegătorii ieşeni vor fi aşteptaţi la urne la Parcul ştiinţific şi tehnologic din muncipiu sau la Magazinul de mobilă Tofan din localitatea Valea Adîncă.

În judeţul Ilfov sunt organizate secţii de votare în sediile unor firme – SC Smart Business & Accounting consulting SRL (Bragadiru) şi SC Miky&Jasmin SRL (Popeşti Leordeni) – dar şi în două proprietăţi private – Mihaela Dana Farr (Otopeni) şi Gheorghe Tutunaru (Buftea).

În Maramureş figurează secţii organizate, printre altele, în Centrul de planificare familială şi la Bazinul Olimpic din Baia Mare, la unitatea militară în localitatea Borşa, la Cantonul Silvic din localitatea Băiţa şi într-o "gospodărie individuală" în Moisei.

În judeţul Mureş va fi amenajată o secţie de votare în Gara din Târnăveni.

Unii dintre olteni vor putea vota inclusiv Asociaţia de locatari 5 din Deveselu.

În judeţul Prahova, pentru amenajarea secţiilor de votare vor fi folosite, printre altele, Muzeul de Istorie, Ocolul Silvic, "Blocul 24 B- parter", o cantină de ajutor social din Ploieşti, Gara Ploieşti Triaj, un sediu de firmă de pază din Buşteni şi un "imobil proprietate" în Sinaia.

Printre sediile mai neobişnuite pentru care au optat primarii din judeţul Suceava se află "Atelier zonă CFR" în Suceava, hotelurile "Bradul" şi "Intus" din Vatra Dornei, Muzeul Obiceiurilor Populare din Gura Humorului, Clubul Fermierilor din Mestecăniş.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici