Alertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

Societatea Negro 2000 SRL procedează joi la retragerea de la comercializare a produsului „File de somon afumat 140g”, urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes, a informat joi Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

5547 afișări
Imaginea articolului Alertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

Alertă alimentară: Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

UPDATE: Vlad, Negro 2000: Alerta de faţă se referă exclusiv la produsul File de Somon, 140g, lotul 51C

Floricica Vlad, general manager al Negro 2000, a precizat, vineri, cum a abordat firma problema legată de bacteria „Listeria monocytogenes”, care a fost găsită în produsul File de Somon Afumat 140 de grame, pe care firma îl produce drept marcă proprie pentru Carrefour.

Societatea Negro 2000 SRL a procedat joi la retragerea de la comercializare a produsului „File de somon afumat 140g”, urmare evidenţierii prezenţei Listeria monocytogenes, a informat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA). Persoanelor care deţin produse din lotul 51 C / DLC 04.02.2019 - Cod EAN : 5941330014327 li s-a recomandat să nu le consume, ci să le distrugă sau să le ducă înapoi în magazinele Carrefour de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal.

Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice. Aceasta poate cauza probleme de sănătate, dacă persoană este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.

„Alerta de faţă se referă exclusiv la produsul File de Somon, 140g, lotul 51C, marcă proprie Carrefour, cu dată de expirare 04.02.2019”, a menţionat Floricica Vlad, într-un punct de vedere, transmis vineri.

General managerul firma susţine că, imediat ce a fost înştiinţată de situaţie, Negro 2000 a trimis către un laborator acreditat contraprobe din lotul 51C (lotul suspect de „listeria”) şi rezultatul buletinului de analiza a fost conform prevederilor legale, respectiv „absent / 25 grame”.

„Au fost trimise teste de sanitaţie recoltate de pe fluxul tehnologic şi spaţiile de producţie (utilaje, suprafeţe de lucru, pardoseli, angajaţi, gură de canalizare), rezultatul buletinelor de analize fiind conform cu normele în vigoare”, a subliniat Vlad.

Deşi rezultatele au fost conforme, în parteneriat cu Carrefour România, Negro 2000 a dispus retragerea de la raft a produsului şi informarea consumatorului final, cantitatea retrasă fiind de aproximativ 385 de kilograme.

De asemenea, sub îndrumarea medicilor sanitar-veterinari, Negro 2000 susţine că a continuat şi a intensificat următoarele procese de prevenţie: reinstruirea personalului implicat în producţie şi a echipelor de igienizare; schimbarea periodică a substanţelor de dezinfecţie şi igienizare; intensificarea programului de autocontrol ce presupune creşterea frecvenţei analizelor microbiologice pentru bacteria „listeria”; igienizarea suplimentară zilnică realizată de o companie externă, specializată; întocmirea analizei de risc pentru fiecare etapă a fluxului tehnologic si implementarea masurilor stabilite.

„Dorim să ne reasigurăm clienţii şi partenerii că situaţia de faţă reprezintă un incident izolat şi că aceste măsuri au fost dispuse deoarece siguranţa consumatorului final şi a clienţilor Negro 2000 este o prioritate pentru compania noastră”, a adăugat Vlad.

Un tip de file somon afumat, retras de la comercializare dintr-un supermarket

„Lotul de produs supus rechemării de la consumator este următorul: - Lot 51 C / DLC 04.02.2019 - Cod EAN : 5941330014327. Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul menţionat mai sus să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele Carrefour de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal”, menţionează reprezentanţii Autorităţii în anunţ.

Listerioza se poate manifesta cu simptome asemănătoare gripei, precum febră, dureri musculare, greaţă, vomă şi dureri gastrice.

În plus, aceasta poate cauza probleme de sănătate, dacă persoană este însărcinată sau dacă are un sistem imunitar slăbit.

Pentru informaţii suplimentare, ANSVSA recomandă să fie contactaţi reprezentanţii Carrefour România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici