Alertă: Brazilia confirmă primele cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice

Brazilia, principalul exportator mondial de pui, confirmă primele cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice. Este pentru prima dată în istorie când virusul este depistat la păsări din ţara sud-americană, potrivit Reuters.

114 afișări
Imaginea articolului Alertă: Brazilia confirmă primele cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice

Alertă: Brazilia confirmă primele cazuri de gripă aviară la păsările sălbatice

Cazurile de gripă aviară au fost confirmate doar la păsări sălbatice, a anunţat Ministerul Agriculturii din Brazilia.

Doar două cazuri au fost depistate ceea ce nu ar trebui să declanşeze o interdicţie asupra importurilor de produse avicole, conform regulilor Organizaţiei Mondiale pentru Sănătatea Animalelor (WOAH), susţin reprezentanţii guvernului brazilian. Păsările infectate au fost descoperite în zona de coastă din sud-estul Braziliei. Principalele ferme din Brazilia se află în sud şi în vest.

Exporturile de carne de pui ale Braziliei au crescut cu 27% anul trecut, ajungând la 9,7 miliarde de dolari. Ţara vecină, Argentina, şi-a suspendat exporturile de carne de pasăre la sfârşitul lunii februarie, după ce a înregistrat primul caz de gripă aviară în industria sa avicolă. Exporturile au fost reluate parţial la sfârşitul lunii martie.

Un număr record de păsări de fermă au murit în ultimii ani în focarele de gripă aviară din SUA şi Europa. De asemenea, virusul se răspândeşte în America de Sud, Africa şi Asia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici