Alertă de călătorie: Recomandările MAE pentru românii care vor să călătorească în Filipine, după ce a erupt vulcanul Taal

Ministerul de Externe recomandă românilor să nu călătorească în Filipine din cauza erupţiei vulcanice din dimineaţa zilei de luni. În capitala Manila, potrivit MAE, sunt în continuare căderi de cenuşă iar aeroportul internaţional este închis de duminică.

461 afișări
Imaginea articolului Alertă de călătorie: Recomandările MAE pentru românii care vor să călătorească în Filipine, după ce a erupt vulcanul Taal

Alertă de călătorie: Recomandările MAE pentru românii care vor să călătorească în Filipine, după ce a erupt vulcanul Taal

"Ministerul Afacerilor Externe informează cetăţenii români care se află, tranzitează sau intenţionează să călătorească în Republica Filipine că Institutul local de seismologie şi vulcanologie (PHIVOLCS) a anunţat că activitatea freatică a vulcanului Taal situat în Batangas (66 km de capitala Manila), care a început la data de 12 ianuarie 2020, a progresat într-o erupţie magmatică în dimineaţa zilei de luni, 13 ianuarie 2020. Peste 7 mii de persoane au fost evacuate din provinciile Batagas şi Cavite şi este în curs evacuarea totală a persoanelor de pe o rază de 14 km faţă de principalul crater al vulcanului. În Manila se înregistrează în continuare căderi de cenuşă, iar atmosfera este extrem de încărcată. Aeroportul din Manila (Ninoy Aquino International Airport) este închis din data de 12 ianuarie, iar începând cu data de 13 ianuarie şcolile au fost închise în zona metropolitană a capitalei Manila şi regiunea Luzon", potrivit unui comunicat al Ministerului, remis, luni, MEDIAFAX.

MAE recomandă cetăţenilor români să nu călătorească în Filipine în această perioadă, iar pentru cei care se află deja în această ţară, în zonele afectate, să respecte indicaţiile autorităţilor locale, să folosească măşti de protecţie şi să se informeze cu privire la activitatea vulcanului Taal, accesând următoarele pagini specializate de Internet: https://www.philstar.com/happens/841, https://cnnphilippines.com/news/2020/1/13/Philippines-Taal-Volcano-eruption-live-updates.html, https://www.pna.gov.ph, https://www.phivolcs.dost.gov.ph.

Cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numărul de telefon al Ambasadei României la Manila: +63288927682, apelurile fiind redirecţionate către Centrul de Contact şi Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanenţă, precum şi la adresele de poştă electronică manila.consul@mae.ro / manila@mae.ro. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Filipine: +639178170939. Cetăţenii români care doresc să se deplaseze în Republica Filipine sau se află deja pe teritoriul acestei ţări sunt sfătuiţi să se adreseze Ambasadei României la Manila şi să îşi anunţe prezenţa în regiune, comunicând astfel propriile coordonate pentru a putea fi contactaţi în situaţii de urgenţă sau să se înregistreze prin intermediul portalului www.econsulat.ro.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://manila.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/home_ro, www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie, precum şi serviciul de alertă prin SMS, aferent campaniei de informare „Un SMS îţi poate salva viaţa".

Foto: Profimedia

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici