Alertă falsă de cutremur în Timiş. Institutul pentru Fizica Pământului anunţă că de fapt s-au produs cinci seisme în Serbia

Institutul Naţional pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat, duminică dimineaţa, că un cutremur cu magnitudinea 3,7 s-a produs la ora 08:56, în judeţul Timiş, la o adâncime de 30 kilometri. Ulterior, informaţia a fost retractată, fiind anunţate de fapt cinci seisme, dar în Serbia.

3156 afișări
Imaginea articolului Alertă falsă de cutremur în Timiş. Institutul pentru Fizica Pământului anunţă că de fapt s-au produs cinci seisme în Serbia

CUTREMUR, în Timiş. Seismul s-a produs la mică adâncime

Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a anunţat, duminică dimineaţa, că un cutremur cu magnitudinea de 3,7 pe scara Richter s-a produs, la ora locală 08.56, în judeţul Timiş, la adâncimea de 30 de kilometri.

O oră mai târziu însă, instituţia a retractat informaţia de pe site, anunţând de fapt cinci seisme care au avut loc duminică dimineaţa în Serbia, cu magnitudini între 2,1 şi 4,4 pe scara Richter, la adâncimi de 3 şi 5 kilometri.

Cel mai puternic cutremur din acest an a avut loc în 28 octombrie, având o magnitudine de 5,8 pe scara Richter, în zona seismică Vrancea, judeţul Buzău, fiind resimţit şi în Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici