Alertă în Alba după o avarie la barajul Tăul Mare: Aproape 200 de localnici au refuzat evacuarea

  • 84 de persoane au fost evacuate sau au plecat singure la rude, iar alte aproape 200 au refuzat evacuarea, după ce autorităţile au dispus acest lucru în localitatea Roşia Montană, judeţul Alba.
  • Decizia a fost luată după o avarie apărută la barajul lacului Tăul Mare.
607 afișări
Imaginea articolului Alertă în Alba după o avarie la barajul Tăul Mare: Aproape 200 de localnici au refuzat evacuarea

Potrivit ISU Alba, 268 de persoane au fost vizate de această evacuare. Acestea au fost informate şi alertate cu privire la evacuare prin 4 mesaje Ro-Alert, dar şi de echipaje mixte formate din poliţişti, jandarmi şi pompieri şi angajaţi ai administraţiei locale, care au mers din casă în casă.

70 de localnici au plecat la rude, iar alte 14 au solicitat autorităţilor evacuarea şi cazarea în spaţiile puse la dispoziţie.

„Din cei 268 de localnici, un numnăr de 70 s-au autoevacuat la rude în apropiere, iar 14 au solicitat evacuarea cu mijloace şi în cadrul unor locaţii puse la dispoziţie de administraţia locală. Restul au refuzat evacuarea şi au semnat formulare că refuză evacuarea în această situaţie de urgenţă”, a declarat pentru MEDIAFAX Radu Botezan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba.

Potrivit ISU Alba, autorităţile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roşia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

A fost convocat Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Roşia Montană, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă al judeţului Alba şi a fost activat Centrul Judeţean de Conducere si Coordonare a Intervenţiei.

Pentru protecţia populaţiei aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicola Taul Mare.

Relocarea va fi temporară în spaţiile puse la dispoziţie de autorităţile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităţilor locale şi ale ISU Alba. La nevoie aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zonă. Spaţiile identificate pentru cazarea localnicilor se află la internate şcolare şi săli de sport din oraşul Abrud şi oraşul Cîmpeni având o capacitate de aproximativ 400 de persoane.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici